Tengerimalac probléma. Hogy döntsek?
Figyelt kérdés
Pár óra mulva indulunk tengerimalacot venni. én már mindent beszereztem, van egy 87x43-as ketrecem. Ahonnan hozzuk ott egy nagyon nagy szobàba vannak vagy 30-an és az a kérdés hogy baj lenne e ha csak egyet hoznék? van lehetôségem kettôt hozni de attol félek hogy ay egyiket jobban fogom szeretni... mi a véleményetek hányat hozzak? gyors válaszokat légyszi. köszi elôre is :)2012. jan. 15. 08:40
11/16 A kérdező kommentje:
oké köszi :)
2012. jan. 15. 10:35
12/16 anonim válasza:
Ugyan kibújt belőlem az állatvédő, de ilyen helyről biztosan nem hoznék tengerimalacot, hiszen ez nem más, mint egy szaporítóműhely, ahol garantált a belterjes tenyésztés, genetikailag selejtes példányok, atka, tetű, alultápláltság és még számtalan rejtett betegség. Egyébként az meg milyen indok már, hogy mi van, ha az egyiket jobban szereted? A tengeri társas állat, egyedül nem érzi jól magát, depressziós. Nem a saját érdekeidet kell nézned, hanem az övét. Úgy látszik azért mégsem sikerült mindennek utána nézni...
13/16 A kérdező kommentje:
na. megvannak. a nemüket még nemtudni mert kicsik :)
2012. jan. 15. 14:16
14/16 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy túl kicsik és nem lehet megállapítani a neműket ha egyszer elég idősek (3,5-4 hetesek) ahhoz, hogy az anyuktól leválasszák őket!
Minél gyorsabban vidd őket hozzáértő állatorvoshoz mert ilyen igénytelen és felelőtlen helyről csak beteg és élősködőkben gazdag esetleg vemhes malacokat kaphattál!!
Ha meg fiú-lányt sikerült választanod akkor meg nálad lesz vemhes a lány, ami több problémát is von maga után. Ez esetben ivartalanítani kell majd a fiút ha elég nagy lesz hozzá, de addig is külön kell tartani a lánytól.
Nagyon szorítok neked mert hatalmas adag szerencsére lesz szükséged ahhoz, hogy ilyen helyről egészséges egynemű nem korán leválasztott malacot kapjál.
15/16 anonim válasza:
Szerintem is hiba volt ilyen helyről hozni. Egy felelőtlen, szívtelen szaporító az ilyen, aki így tartja a malacokat, remélem szerencséd lesz velük, és sokáig fognak élni. Malacokat akár ingyen is be lehet fogadni a rágcsamentőktől, ők pedig biztos egészséges malacot adnak.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi, már kiderült, 2 fiú, egészségesek semmi bajuk. Az állatkertből hoztam nem szaporítótól.
2012. febr. 8. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!