Mit tegyek? Ha a hörcsögöm szült Hogyan gondozzam a kicsiket, és az anyát Etetés Takarítás stb .
Nekem pár hónapja szült a hörcsögöm 8 picinek adott életet. Azóta a kicsik már 3 hónaposak, az anyuka pedig 5 hónapos.
Én úgy csináltam, hogy 2 hétig hozzá se nyúltam a ketrechez, az első hétben meg még csak be se néztem a picikhez. Több mint 2 hét után mertem kitakarítani a ketrecet normálisan. És amikor megszült az anyahöri onnantól fogva minden nap adtam neki sajtot, tejfölt, csirkehusit, főtt tojást...stb. és sokkal több kaját is. Így minden jól is ment és szépen gondjukat viselte a piciknek és vigyázott rájuk!
Milyen fajta hörcsög?
Amúgy, a hörcsög nem szül, hanem fial, és nem akváriumban, hanem terráriumban tartják. :)
Én a dzsungáriai törpehörcsögeimet nem választottam szét, mikor fialt, mert sok helyen úgy olvastam, hogy ez az egyik legnyugodtabb hörcsögfajta. A felnőttek soha nem bántottak egyetlen kicsit sem. Én úgy takarítottam ki őket, hogy a nagyokat kivettem és befőttesüvegbe raktam, a kicsiket meg óvatosan egy nagyobb pohárba kanalaztam. Miután kitakarítottam a terráriumot, visszatettem a kicsiket ugyanoda, és csak utána a nagyokat. Az enyéim nagyon szelídek voltak, szóval nem zavarta őket, hogy nézegetem a kicsiket, vagy nem, de persze azért nem piszkáltam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!