Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit kell tudni a törpenyulakról?

Mit kell tudni a törpenyulakról?

Figyelt kérdés
Szüleimmel megbeszéltük hogy húsvétra kaphatok egy törpenyulat,és márt mindent megnéztem de sehol sem írják hogy kb. mekkora ketrec kell nekik.Tudni szeretném!
2012. jan. 5. 10:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Éves szinten 80ezer? Mi kerül rajta annyiba? Tápot, szénát, zöldsége-gyümölcsöt, fapelletet venni? Én jóval olcsóbban megúszom. Az első év volt húzósabb, de aztán havi 2-3eFt-ból megvan az etetése.

Ja.. és annyi kiegészítés, hogy az oltásokat ismételni kell..

2012. jan. 12. 08:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Alexandra!

A kaja 3500, a fapellet 2500 egy hónapban. A kaja speckós, mást nem adhatunk neki. Ezen felül jön a zöldség, gyümölcs, nasi, rágófa. Az oltás 4000 körüli. Az alagút (nem az összeesős fajta) leárazva volt 5000. Tavaly a másik típus volt, de szétkaparta. Orvoshoz is visszük, ami most havi szinten kerül 8000-be.

Anno, amikor megvettük, az első hónapban 30 ezret költöttünk rá. Nyúl volt 6500, felszerelt ketrec 10 ezer, oltás 4 ezer, a maradékon vettünk szőrkefét, nasit, kajadobozt, szemétlapátot (a takarítás miatt).

2012. jan. 12. 11:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Orvos havi szinten 8eFt? Mi baja szegénykének?

Nálunk úgy néz ki a dolog, hogy táp (Halywood, Versele Laga Cuni Complete) kb. 2500 Ft egy hónapra, egy évben 2x kell oltatni, ez 2x2700 Ft, fapellet 1 évre 3000Ft (nekünk elég heti 1x takarítani és 15kg 1500Ft). Szénát egy másik nyúltartótól vettem, ő kaszálja a réten, így 5 kg 2500Ft, kb. fél évre elég, egy hatalmas zsáknyi. Szerencsére az én nyuszim makk egészséges, csak az oltásokkor látja orvos.

Persze az első év nem olcsó, ivartalanítást, mindent beleszámolva (furminátor, nyuszi, ketrec stb stb.) nekem is benne volt 50.000Ft-omban.

2012. jan. 12. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!