Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyibe kerül egy hónapra...

Mennyibe kerül egy hónapra ellátni egy tengerimalacot? úgy gondoltam ennivaló, forgács, széna stb.

Figyelt kérdés
2012. jan. 3. 18:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Egy tengerimalacról nem tudok nyilatkozni, mivel illik őket párban (azonos neműeket!) tartani.

Egy hónapban kb. 5-6 forgácscsere: 1000 Ft

Széna kb. 700 Ft

Táp kb. 800-1000 Ft

2012. jan. 3. 18:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez nagyban függ attól is, hogy mit honnan szerzel be.

Én a forgácsot fatelepről hozom, 250 Ft egy nagy zsák, az bőven elég egy hónapra, de ha állatkereskedésben veszed, akkor lehet akár 1000-2000 Ft is.

Nálunk (2 malac van) elfogy még kb 1-1 kg alma, répa, uborka, paradicsom, vagy mikor mi van, ezeknek idénytől függően változó az ára, télen nyilván sokkal több.

A szénát 375-ért veszem, 30 literes, 1 malacnak kb elég 1 hónapra.

A Versele Laga tápot is a nagykerből szerzem, így csak a bolti ára felébe kerül, kb 200 ft lehet havonta.

Nyáron ha tudsz szedni füvet, máris olcsóbb, ha még meg is tudod szárítani télire, akkor már tényleg nem kerül sokba a tartása.

2012. jan. 3. 19:02
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen
2012. jan. 3. 20:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem kb 1500 ft/hónapra jön ki két állatra. De nem számoltam bele az itthon talált répa, zöldségeket.
2012. jan. 4. 10:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem forgacsot hasznalsz,sokat sporolsz! En furdoszobaszonyeget teszek a ketrec aljaba,az ala pedig pelletet/preselt forgacsot. A kakit napi 1-2 alkalOmmal kiboritom a kukaba es max ket naponta a pisis reszt feltoltom uj pellettel! 3 malacom van,en nagykerben veszem nekik a szenat, 6 csomag (6*30 liter) 1800 ft es nalunk kitart 2,5 honapig! Tapbol a Versele Lagat hasznalom, ez 1200-1300 ft korul van, nem eskuszom meg h fel kilo vagy egy kilo,de mivel naponta 1-1 evokanallal kapnak,ez is 1,5 honapig kitart! Emellett zoldseget/gyumolcsot napi 2x de csak 2-2-2 karikat es egy alkalommal egy fajtat! A repat amit tegnap vettem 250 ftert adtak a Lidlben es eleg lesz egy jo darabig,mert volt benne 6-8 db+a zoldje! Telen en paprikat is szoktam nekik adni,mivel c vitaminra van szukseguk! Emellett Cebion c vitamin cseppet is kapnak,kb heti egyszer,az is sokaig eleg! Nekem 3malacom van,neked ketto lesz,de olyan nagy kulonbseg arban nincsen:)
2012. jan. 5. 16:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Előző hozzászóló, te milyen szénát veszel? Nem találtam még olyat, aminek kifogástalan lenne a minősége.
2012. jan. 5. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Vitapol szénát használok! Én egyszerre egy zsákot szoktam venni (8 zacskó van benne) és eddig még nem olyan, ami rossz lett volna (sem poros, sem rothadt, sem rossz minőségű nem volt). Az enyémnek nem ilyen a csomagolása, de ugyanez:

[link]

2012. febr. 2. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!