Mennyibe kerül egy hónapra ellátni egy tengerimalacot? úgy gondoltam ennivaló, forgács, széna stb.
Egy tengerimalacról nem tudok nyilatkozni, mivel illik őket párban (azonos neműeket!) tartani.
Egy hónapban kb. 5-6 forgácscsere: 1000 Ft
Széna kb. 700 Ft
Táp kb. 800-1000 Ft
Ez nagyban függ attól is, hogy mit honnan szerzel be.
Én a forgácsot fatelepről hozom, 250 Ft egy nagy zsák, az bőven elég egy hónapra, de ha állatkereskedésben veszed, akkor lehet akár 1000-2000 Ft is.
Nálunk (2 malac van) elfogy még kb 1-1 kg alma, répa, uborka, paradicsom, vagy mikor mi van, ezeknek idénytől függően változó az ára, télen nyilván sokkal több.
A szénát 375-ért veszem, 30 literes, 1 malacnak kb elég 1 hónapra.
A Versele Laga tápot is a nagykerből szerzem, így csak a bolti ára felébe kerül, kb 200 ft lehet havonta.
Nyáron ha tudsz szedni füvet, máris olcsóbb, ha még meg is tudod szárítani télire, akkor már tényleg nem kerül sokba a tartása.
Vitapol szénát használok! Én egyszerre egy zsákot szoktam venni (8 zacskó van benne) és eddig még nem olyan, ami rossz lett volna (sem poros, sem rothadt, sem rossz minőségű nem volt). Az enyémnek nem ilyen a csomagolása, de ugyanez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!