Élnek még tengerimalacok szabadon?
Úgy értem hogy pl a csincsillák a természetes élőhelyükön (Andok hegység - Peru,Bolívia, Chile) már majdnem eltűntek, mert jóformán háziasították őket, vagyis az ember tenyészti őket.
A tengerimalacokkal mi a helyzet? Az még él a vadonban szabadon?:)És hol vannak az élőhelyeik?
Csak kíváncsi vagyok.
A tengerimalac, ahogy mi ismerjük, háziasított faj, mert Dél-Amerikában is háziasították több ezer éve. Szerintem ezért is lesz olyan kövér pocakjuk :), ugye húsállatnak tartják ott szegénykéket.
De vannak vadon élő rokonai, szinte egész Dél-Amerikában elterjedt, közölük van, ami veszélyeztetett faj már. A v Ha rákeresel a cavia porcellus-ra, vagy cavia szóra, sokkal több információt is találsz.
Óóóó...tényleg szaladgálnak a sátrak körül?:D Aranyos lehet :D Én imádom őket. Azt hittem Afrikából származik mert angolul Guinea pig...és Guinea Afrikában van.
Amúgy és védett?:)
Azért guinea pig, mert amikor a hajósok behozták a 16-17. században Angliába, kb 1 guinea-ért (1 arany) lehetett házi kedvencnek megvenni, és az nem kevés pénz volt akkor.
Nem a sátrak körül rohangásznak, akkor elrohannának örökre :), hanem egy ismerősömtől tudom, hogy a konyhában, kis elkerített részen tartják őket, pl. Magyarországon volt h tyúkot tartottak konyhában.
Ha rákeresel google-ban h guinea pig festival, ez egy Dél-Amerikai szokás, igen érdekes képekre lehet bukkanni.
Rákerestem, szegényeket megsütik nyárson :'( Mondjuk ez kicsit érzékenyen érintett, révén hogy nekem is van malackám.
Hála istennek itt Európában nem eszik meg őket, hanem háziállatként tartott.:)
Azon a guinea pig Perui fesztiválon szegényeket beöltöztetik mindennek :/
Hát igen. :( A beöltöztetett képekre gondoltam, hogy milyen érdekesek... Igaz, hogy vacsora lesz szegénykékből... de előtte biztos h rendesen etetik, gondozzák, és nem lökik ki őket fagyban az utcára, vagy nem tartják őket 20x25-ös akváriumban a saját piszkukban.
A kislány mikor megpuszilja a malackát, látszik, hogy van kultúrája az állattartásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!