Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Élnek még tengerimalacok...

Élnek még tengerimalacok szabadon?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy pl a csincsillák a természetes élőhelyükön (Andok hegység - Peru,Bolívia, Chile) már majdnem eltűntek, mert jóformán háziasították őket, vagyis az ember tenyészti őket.

A tengerimalacokkal mi a helyzet? Az még él a vadonban szabadon?:)És hol vannak az élőhelyeik?

Csak kíváncsi vagyok.

2011. dec. 31. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Peruból származik a tmalac,ott tudomásom szerint szabadon (is) élnek,meg az emberek sátraiban, sátrai körül. Szóval szabadon élnek,amig meg nem eszik öket :(
2011. dec. 31. 10:06
 2/7 Norina86 ***** válasza:

A tengerimalac, ahogy mi ismerjük, háziasított faj, mert Dél-Amerikában is háziasították több ezer éve. Szerintem ezért is lesz olyan kövér pocakjuk :), ugye húsállatnak tartják ott szegénykéket.

De vannak vadon élő rokonai, szinte egész Dél-Amerikában elterjedt, közölük van, ami veszélyeztetett faj már. A v Ha rákeresel a cavia porcellus-ra, vagy cavia szóra, sokkal több információt is találsz.

2011. dec. 31. 11:00
 3/7 A kérdező kommentje:

Óóóó...tényleg szaladgálnak a sátrak körül?:D Aranyos lehet :D Én imádom őket. Azt hittem Afrikából származik mert angolul Guinea pig...és Guinea Afrikában van.

Amúgy és védett?:)

2012. jan. 25. 18:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Vagyis, vannak olyan fajták is a szabadban mint pl rozettás, stb?
2012. jan. 25. 18:22
 5/7 Norina86 ***** válasza:

Azért guinea pig, mert amikor a hajósok behozták a 16-17. században Angliába, kb 1 guinea-ért (1 arany) lehetett házi kedvencnek megvenni, és az nem kevés pénz volt akkor.

Nem a sátrak körül rohangásznak, akkor elrohannának örökre :), hanem egy ismerősömtől tudom, hogy a konyhában, kis elkerített részen tartják őket, pl. Magyarországon volt h tyúkot tartottak konyhában.

Ha rákeresel google-ban h guinea pig festival, ez egy Dél-Amerikai szokás, igen érdekes képekre lehet bukkanni.

2012. jan. 26. 09:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Rákerestem, szegényeket megsütik nyárson :'( Mondjuk ez kicsit érzékenyen érintett, révén hogy nekem is van malackám.

Hála istennek itt Európában nem eszik meg őket, hanem háziállatként tartott.:)

Azon a guinea pig Perui fesztiválon szegényeket beöltöztetik mindennek :/

2012. febr. 1. 06:45
 7/7 Norina86 ***** válasza:

Hát igen. :( A beöltöztetett képekre gondoltam, hogy milyen érdekesek... Igaz, hogy vacsora lesz szegénykékből... de előtte biztos h rendesen etetik, gondozzák, és nem lökik ki őket fagyban az utcára, vagy nem tartják őket 20x25-ös akváriumban a saját piszkukban.

A kislány mikor megpuszilja a malackát, látszik, hogy van kultúrája az állattartásnak.

2012. febr. 1. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!