Dzsungáriai törpehörcsögnek K betűs zöldségeket adni?
Ami puffaszt, azt ne adj nekik! Szerintem ilyeneket semmiképp ne adj: káposztát, karalábét, krumplit, karfiolt NE ADJ!
Szerintem pl. körtét azt lehet nekik adni.
Én így teszek a szíriai aranyhörcsögeimmel.
Igen, elméletileg a káposzta, kelkáp.,karalábé puffaszt, a krumpliban a keményítő nem jó."Mit nem ehet a hörcsög?
- A csokoládé és más édességek nem tesznek jót a hörcsög gyomrának. Ezenkívül a pofazacskók összeragadhatnak tőle, ilyenkor csak állatorvos segíthet.
- A cseresznye, a szilva, a barack és a többi csonthéjas gyümölcs magja mérgező a hörcsög számára.
- Tűlevelű fák ágai nem adhatók a hörcsögnek, mert a gyantatartalmuk ártalmas az egészségre.
- Nagyon sok dísz- és szobanövény tartalmaz mérgező anyagokat, ezért figyeljünk, amikor szabadon engedjük kedvencünket a lakásban. Helyezzük el úgy a szobanövényeket, hogy az állat véletlenül se rághassa meg a leveleket. A hörcsögnek - aprócska termeténél fogva - kis mennyiség is végleges lehet.
- A "K" betűvel kezdődő zölségek (karfiol,karalábé,káposzta stb.) ugyancsak nem adhatóak hörcsögnek, mert ezektől felpuffadnak és elpusztulnak.
- A banán( magas káliumtartalma miatt) és a salátalevél(puffasztó hatása miatt) kb. heti 1 alkalommal adható, de ekkor is minimális mennyiségben. Természetesen megmosva,de szárazra törölve!Legjobb a szabadban (tiszta helyről!) szedett fű, pitypanglevél, tyúkhúr, egyéb kerti gyomok, de adhatunk almát, görögdinnyét, sárgarépát, paprikát, paradicsomot, céklát, marharépát, uborkát és sok más gyümölcs- és zöldségfélét is. Hetente egyszer-kétszer adjunk állati eredetű fehérjét tartalmazó ételeket. Ez lehet sajt, túró, lisztkukac, főtt csirkecsont, ún. dropszok stb." Hirtelen ennyit találtam, de ha egy kicsit utánakeresgélsz, megtalálsz mindent a neten.
Vitapol dropsz 75g
További íz választáshoz kattintson a termék nevére.
1091 Vitapol gyümölcsös dropsz 75g Ár: 300
1092 Vitapol zöldséges dropsz 75g Ár: 300
1093 Vitapol répás dropsz 75g Ár: 300
1094 Vitapol mogyorós dropsz 75g Ár: 300
1095 Vitapol joghurtos dropsz 75g Ár: 300
1096 Vitapol tejes-mézes dropsz 75g Ár: 300
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!