Törpenyulam nem eszi a szénát mit tehetnék?
Már próbáltam hogy estére elveszem tőle a a nyúlkaját hátha ráfanyalodik de nem... (éheztetni azért nem szeretném)
Sajnos 1 és fél napra hétvégén egyedül kellett hagynom akkor is csak a táp fogyott el (pedig kapott bőven és még azt az extrudált valamit is megette amit nem szeret) a szénához hozzá sem nyúlt...
Azt kapja amit az előző gazdi s adott neki (ott nem tudom ette-e ) még az a zacskó van amit vele kaptam....
Valami ötlet hogy hogy vezethetném rá, vagy melyik az ami "finom".....
félek így pocak gondjai lesznek mert elvileg ugye a széna a fő táplálékuk....
hmm talán ha összekevered a 2-t? az én tengerimalacom mindig turkál a magok közt meg válogat, de néha neki is becsúszik az eldugott kaja:P
szóval egyszer majd ráharap talán és megszereti, nagyjából ennyi az ötletem:P
ja igen próbáltam már azt is hogy eldugok neki közte zöldségkarikákat...kiette belőle a széna megmaradt...:(
elégé aggódok miatta....
oh, sajnálom:(
esetleg egyéb fórumokon utánalesel a válasznak?:/
Ja... Hirtelen nem tudtam mire gondoljak, bélleállás stb..
Na, akkor írom..
Nem ajánlom, hogy koplaltasd a nyuszid.. Nem tesz nekik jót.
Az enyém amúgy nyáron megunta a Multifit szénát és mákomra az egyik pesti ismerősöm szerzett nekem szénát (rendes magyar, kaszált széna), hihetetlenül finom illata van. Majdnem megkívántam én is :D Imádja a nyuszim, azóta visszajött a kedve :)
Próbálj meg keresni a közeledben olyan helyet, ahol tudsz venni neki te is.. lovardából vagy ilyesmi...
Ami fontos: tarts otthon Nager Malt szőroldó pasztát és ha összemennek a bogyók, akkor adj neki azonnal.
Táp kapcsán én Versele Laga Cuni Complete tápot adok (keverve Halywood táppal), mert a V.L.C.C. tápban van szőroldó is.
Remélem segítettem! :)
Nem lehet hogy nem jó minőségű a széna?
Nálunk a helyi állateledelesnél csak egy olcsó fajta szénát lehet kapni, amit a nyuszóm nem hajlandó megenni.
Vettem máshol kicsit drágábbat (valami német márka), azt megeszi.
Az olcsónak szinte semmi illata nincs.A drágábbnak olyan erős fű illata van, hogy a árt zacskón keresztül is érződik.Olyat próbálj meg venni, az sem vészesen drága 5-600Ft örül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!