Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hová kerülnek a kisállatok...

Hová kerülnek a kisállatok végleges elaltatás után?

Figyelt kérdés
Panelban lakunk, és nem tudjuk a közelbe sem eltemetni, mert a föld betonkemény. :'(
2011. nov. 13. 21:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is panelban lakom, amikor a cicámat el kellett altatni, ott lehetett hagyni a dokinál :(( mert mi sem tudtuk hová temetni.
2011. nov. 14. 08:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Keress egy olyan helyet, ahol nem betonkemény a föld, de mindenképp legyen neki rendes temetése. Ha nincs közel ilyen hely, akkor messzebbre, de normális temetése legyen a kis állatkának. Én jégkrémes dobozba vagy ilyen hasonlókba raktam bele mindig a kisállataimat, akik már nem éltek a takarójukkal együtt, azt még beragasztottam és úgy temettem el.
2011. nov. 14. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:

11:45

Kertes házban élők ugyan eltemethetik saját otthonukban az állatot, de mivel az állati maradványok veszélyes hulladéknak mi­nősülnek, szigorú szabályok vonatkoznak az ott­honi elhantolásra is. Csak 50 kilónál nem nehezebb, hobbiállatként tar­tott példányt szabad a kertünkben elásni, abból is évente csak egyet. Legalább 60–70 centi mélynek kell lennie a sírnak, kellő távolságra a szomszéd kerítésétől. Nehezebb helyzetben vannak azok, akik városi házban élnek. Az állatokat tilos közterületen eltemetni, hiszen nem lehet tudni, milyen betegségben múltak ki, veszélyeztethetik a földet, az ivóvízbázist, és a friss hantot kóbor kutyák szétkaparhatják. Manapság már van lehető­ség az állatok tisztes eltemetésére. Az országban több helyen tartanak fent kisállattemetőt, illetve állathamvasztó szolgáltatást. A költségek az állat nagyságától, illetve a kiszállási távolságtól függően 20–30 000 forintnál kezdődnek. Aki nem tud pénzt szánni a kedvenc temetésére, forduljon az illetékes önkormányzathoz. Nagyon sok településen ingyenesen el­viszik a tetemeket, bár legtöbbször csak az oltási könyv felmutatása ellenében. A szállításért legfeljebb néhány ezer forintot kérnek. (Budapest összes kerületében ingyenes a tetemek elszállítása.)

2011. nov. 14. 13:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Majd elvisszük mamámékhoz, ott van nagy kert:')

Közben kiderítettem hogy megsemmisítik őket, és én ettől megijedtem...

Szóval utazok vele fél órát, csak legyen eltemetve.

Különben a csincsillámnak gyógyíthatatlan fogbetegsége van, és nem akarom hogy tovább szenvedjen. Lett volna egy órás műtét ami 10ezer forint és nem is biztos hogy jobb lenne utána, úgy hogy így kellett döntenem.

Köszönöm a válaszokat!

2011. nov. 14. 13:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos a mi nyulunk is betegeskedik, és ismerősömé most halt meg, tehát nekem is eszembe jutott. Szerintem mi elhamvasztatjuk, és szétszórjuk a hamvait egy réten, de remélem ez nem a közeljövőben lesz.
2011. nov. 15. 00:54
 6/6 anonim válasza:
az állatkórházakban hagyott elpusztult állatokat a többivel együtt elhamvasztják.
2016. jún. 1. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!