Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Denevér tartható panel lakásban?

Denevér tartható panel lakásban?

Figyelt kérdés
Ismerőseimnél kis denevérek jöttek a világra. Imádnivalóak. Eljátszottam a gondolattal, hogy kéne otthonra is. Csak nem tudom milyen körülményeket kell neki megteremteni. Gondoltam pl arra hogy a plafonra kifeszítek kisebb zsinorokat hogy legyen mibe kapaszkodniuk. Több darab lenne jó.
2011. nov. 1. 12:30
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Tudok fogni éjjeli lepkéket és legyet az nem akadály
2011. nov. 1. 17:00
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Minden hazai denevérfaj védett, ergo nem tarthatod otthon. Ha már mindenképp denevért akarsz tartani, akkor vegyél inkább afrikai gyümölcsevő denevért. Azt már lehet kapni pl. börzéken is (sajnos). Egy ismerősömnek vannak, de hát nem éppen azok a tipikus háziállatok. Egy baromi nagy ketrecben vannak tartva. És tényleg marha büdösek. Ha vennél is, könnyen lehet, hogy nem sokáig élvezhetnéd a társaságukat, tuti felnyomnának a szomszédok a szag miatt.
2011. nov. 1. 20:23
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen? Naponta 5-6 ezret? Mert nem csak 10 db ot eszik...
2011. nov. 1. 21:23
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Mondd csak, ha nem fogadod el azt a választ, hogy nem lehet panelben tartani, akkor mi a frászért kérdezted meg?

VÉDETT állat, NEM elég neki egy lakás, NEM tudsz neki megfelelő körülményeket biztosítani. Ha ennek ellenére mégis tartani akarod, akkor számolj el a saját lelkiismereteddel szépen, de ne várj megerősítést senki mástól. A te döntésed, a te felelősséged, senki másra nem foghatod rá, ha nem sikerül azt az eredményt kapnod, amit minden észérvet figyelmen kívül hagyva vársz.

2011. nov. 1. 21:23
 15/28 anonim ***** válasza:
Fogságban nem hiszem hogy normális életet élne. Nagyon önző vagy ha tényleg ezt akarod csinálni. Szerintem nem él sokáig melletted! Ez csak fellángolás! És nem csinálod végig!
2011. nov. 1. 21:24
 16/28 anonim ***** válasza:
Nem, mivel védett állat, csak állatkertekben tartható, és még ott sem könnyű megfelelő körülményeket biztosítani nekik. Felejsd el.
2011. nov. 2. 08:01
 17/28 anonim ***** válasza:
63%
Hagyjátok, ez nem normális, úgyse hat rá senki. Önző emberekkel nem lehet mit tenni, azért is van ennyi állat a menhelyen, mert az ember csak magára gondol, csak ez nem kutya hanem ráadásul egy vadon élő állat. Kár hogy az ilyet nem büntetik! Szerintem beleunsz tutira. Egy denevért nem lehet otthon tartani, nem tudsz neki kaját szerezni, és remélem hogy elkapsz tőlük valami betegséget, mert a te felelősséged és akkor legalább tanulsz belőle hogy nem kéne MAGADRA gondolni!
2011. nov. 2. 10:57
 18/28 anonim ***** válasza:
69%
Normális az az ember aki denevért akar tartani?! :/ Szerintem nem!!! Kezdjük ott, hogy a denevér nem házi állat! Szabadon él és szerintem állatkínzás egy panelba/szobába tartani! Nagyon elvetemült dolog! Honnét szedsz neki annyi bogarat amivel megtudod mind a 4-5db-ot etetni? -.-" Szerintem válasz egy háziállatot! Őket meg hagyd kint a szabadban!
2011. nov. 2. 15:00
 19/28 anonim ***** válasza:

10:57

Amúgy büntetik. A védett állatok éppen azért védettek, mert ha bejelentik, hogy itt a szomszéd védett állatot tart, akkor szépen kimegy a hatóság, elkobozza az állatot, és kiszabja a bírságot. Csak sajnos kevesen jelentik be, ezért egyelőre nincs igazán visszatartó ereje. Pedig fel lehetne hívni a lakosság figyelmét erre, mert tényleg fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre...

2011. nov. 2. 15:33
 20/28 anonim ***** válasza:
szóse lehet róla! a denevérnek hatalmas tágas hely kell amit te nem tudsz neki megteremteni és persze vadállat!!! csa kint a szabadban lehet
2011. nov. 3. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!