Mennyibe kerül egy nyúl eltartása?
A ketrec min. 5000 ft használtan, újonnan vásárolt kb 10.000 ft (100x50 cm-es kell neki).
A nyúl ára változó, tenyésztőnél kb 3000 ft.
A kajája 1 kg kb 1000 ft, ez nem elég 1 hónapra szerintem.
A táplálása.. Hát mi karalábélevelet veszünk neki a piacon, meg kap répát, néha almát, de ez nem olyan egetverő mennyiség.
Kell még neki:
alomtálca (max 1000ft)
golyós itató
tál
1-2 cicajáték (az a kis labda amibe csörgő van, szeretik)
Napi min 2 órát ki kell engedni a ketrecből, és nagyon sokat kell vele foglalkozni.
A ketrec a legdrágább dolog, de nem érdemes spórolni rajta, mert ha egyből nagyot veszel, akkor egész életére elég lesz. A miénk 15ezer volt és 120-as. A nyúl ára változó, de mindenképpen tenyésztőtől vegyél max. 5000ft. Etetőtál,itató, szénatartó, alomtál:összesen kb. 5ezer ft. És ott vannak még az olyan dolgok amik jók ha vannak:körömvágó, fésűk, kefék, hám, póráz játékok. Évente egyszer kétszer oltatni kell 2000/oltás kb. A kajája széna most tértem át egy 250ft-osra ami két hétig is elég.Táp 800ftkb és 2-3hónapig elég. Akkor még ott vannak a zöldségek levelek, ami kb. 500ft/hónap de a karalábélevél ingyen van, olykor kapunk zöldséget.
Mozgásigénye változatos, a miénk inkább esténként van kint, de 2-3óra kb azért kell.
A kezdőkészlet kerül sokba utána már alig kell rá költeni, de jó ha gondolsz az ivartalaníttatásra, vagy arra hogy ha betegsége lesz akkor kitud fizetni az orvost.
Hát nézd meg,hogy mennyi egy állatos boltban,meg a plázában:D Én nem tudom,állatosba vettem,12ezerért.De benne volt minden.Házikó,itató stb...
Jó nyuszizást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!