Törpenyuszi vagy görény vagy Degu?
Figyelt kérdés
Már van egy 1méterszer fél m teres kerec.Csak azért kérdem hogy m elyik állat kerül többe,fenntartása és megvásárlása szempontpól is?Légyszives irjatok!2009. máj. 1. 07:42
1/9 anonim válasza:
Hát a három közül a deguk a legolcsóbbak mert a kajája olyan havi 2 ezer körül mozog és akkor már a nagyon jó minőségű tápot veszed meg, kell még neki egy zacskó szárított fű azzal kihúzzák egy fél évig is, meg alom kell még az meg ilyen száz forintos tétel. A ketreced mérete szerintem görénynek kicsi, törpe nyúlnak még elmehet. Viszont a degukat sokszor ki kell engedni és össze is rágnak minden kábelt, emellett még elég piszkos állatok is. Lehet egy nyuszkó lenne a jó választás.
2/9 anonim válasza:
A görényt semmiképpen sem lehet ilyen kicsi helyen tartani, megvétel, etetés, gondozás szempontjából is a göri a legmacerásabb. A deguk szerintem nem annyira emberbarátok, mint a nyuszkók, szóval én a helyedben törpenyulat vennék.
3/9 anonim válasza:
A vadásgörényre azt mondják, hogy nagyon büdi meg némelyik bebolondul a Degura anynit mondok, hogy egyszer volt nekem is egy degum megvettem és rá egy hétre meghalt.Nekem most törpenyuszim van és nagyon boldogok avgyunk együtt! nagyon mókás ahogy kéri a répát a kezemből!
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Még írjatok!
2009. máj. 1. 18:41
5/9 anonim válasza:
szia, én mindenképp a törpenyuszit ajánlanám, nekem is van, már több mint egy éve. a deguk nem túl barátságosak, régebben volt két degum, de csak nézni lehet őket. a vadászgörénynek nagy a területigénye és kicsit sok cécó van vele. bár a nyúlnak sem lenne elég ekkora ketrec, talán amíg kicsi, de idővel nagyobb kell neki. viszont nem lehet őket egész nap ketrecben tartani, ki kell engedni, játszani kell velük, én még sétáltatni is szoktam őket vinni a friss levegőre. nagyon intelligensek, az enyém szobatiszta, kicsit félénk, de szereti, ha simogatják, okos, aranyos, imádnivaló. az egész családom imádja. viszont ha a nyuszi mellett döntesz, ne állatkereskedésből vegyél, hanem tenyésztőtől, mivel az állatkereskedésekben lévők túltenyésztett, beteg kisállatok, csak pár évig lenne meg nálad :/
6/9 anonim válasza:
Én a degura szavazok, de csak azért mert már több mint 10 éve velük élek együtt, és nem lehet őket megunni, és az is igaz, hogy nem kerülnek sokba. Szerintem egy kis odafigyeléssel könnyen "megszoknak" téged, és annyit simized amennyit csak akarod. Legalábbis nálunk ez a tapasztalat. Volt olyan degum amelyikkel beszélgetni is lehetett, persze degunyelven. Nagyon viccesek tudnak lenni :)
7/9 anonim válasza:
szerintem a görivel a legmacerásabb..nekünk régebben volt 2 a családban..az a jó nekik ha a nap nagyrészében ketrecen kívül vannak:)tehát ha tudsz rá időt szánni akkor lehet:)de a nyuszi a lególcsóbb szerintem..bár a degu se költséges..szerintem a göri a legdrágáb..tudtom szerint 10000forint környékén van:)
8/9 anonim válasza:
szerintem görényt neeee!!!először én is azt akartam és még se lett hanem inkább a törpenyuszit választottam!!!!és most nagyon jol megvagyunk!!!Háááátt a degut nem tudom sosem volt még de szerintem azt se mert nagyon vadak tudnak lenni én azt hallottam!!!!ÉN A TÖRPENYUSZI MELETT SZAVAZNÁK!!!
9/9 anonim válasza:
szerintem a nyuszi a legjobb nekem is van 1 hát az ellátása attól függ h mien minőségűt veszel hát 1doboz nyúl táp 600ft körül van +széna ami 300 +alom ami 400-800 attól függ mien márka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!