Milyen gyümölcsöket ehet a nyuszi?
A banánról hallatom egyedül....
És igaz hogy nem ehet kukoricát? Szárítottat sem mert a sima magkeverék (mindenféle rágcsálóknak) abban van kukorica napraforgó meg ilyesmik...
Ez egy nagyon jó összeállítás a törpenyulak táplálásáról. Ajánlom figyelmedbe az egész áttanulmányozását.
Búzát, árpát, kukoricát is ehet!
Sőt, kell is ennie, sokkal inkább, mint virágokat, meg banánt.
Banánnal óvatosan, nagyon hízlal (az enyém imádja, de keveset kap pont ezért), kukorica hízlal nagyon, napraforgó olajos, kerülni kell - mint a legtöbb olajos magvakat. Sajnos nagyon sok fajta tápban megtalálható, függetlenül attól, hogy ez a nyusziknak nem is jó :( Az enyém anno ki is válogatta amúgy.. Ugyanez a helyzet a jutifalatokkal is, csak egy példa, joghurtos-mézes rúd nyulaknak - semmilyen állati eredetű fehérje és mézes cucc nem jó nekik.. szóval óvatosan, ne higgy el mindent, amit a boltokban kínálnak!
Én - és nagyon sok nyulas ismerősöm, köztük tenyésztők is - Halywood tápot adunk a nyuszinknak, teljesen jó, ez kifejezetten törpenyusziknak lett összeállítva, tenyésztők közreműködésével. Azóta nem válogat a nyuszim, megeszi az utolsó szemig. Ezt szoktam neki adni a Versele Laga Cuni Complete táppal keverve - ez is nagyon jó minőségű táp.
Na és visszatérve a kérdésedre.. Olvasgasd a linket, amit javasoltak előttem, tényleg jó.
Én amúgy almát (megpucolva, mag nélkül!!), epret, banánt, őszibarackot, nektarint, cseresznyét - magozva, mazsolát (imádja, él-hal érte, tudja, hogy melyik fiókban van és ha meghallja, hogy nyílik, már rohan is és ágaskodik, hogy adjuk már) szoktam neki adni. Mindegyiket mértékkel, mert tényleg hízlalnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!