Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsögtenyészet, hogyan?

Hörcsögtenyészet, hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnék mindent megtudni egy hörcsög tenyészetről, hogyan kell, mint, csak szeretnék egy kis kezdő lökést kapni. És a legfontosabb kérdésem, hogy valami nevet le kell valahol foglalni a tenyészethez, vagy elég ha a weboldalamon feltüntetem?

Köszönök minden segítséget!

2011. szept. 25. 20:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Erre való az internet. Böngésszél kicsit, biztos mindent megtalálsz;)
2011. szept. 26. 18:15
 2/12 A kérdező kommentje:
14 évesen menne egyáltalán? Kérlek valami alapot adjatok! Köszönöm!
2011. szept. 29. 18:59
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Igazából maga a tenyésztés nagyon egyszerű, szapora állatok, csak a megfelelő elhelyezésről kell gondoskodni, meg táplálék, stb...

Az viszont más kérdés, hogy megéri-e... De ezt úgyis hiába mondom, ha szeretnéd csináld, csak szülei tudjanak róla.

A jogi része megint más, mert 14 évesen hivatalosan biztos, hogy nem kereskedhetsz, de nemsokat tudok róla igazából. Lehet, hogy ehhez is őstermelőnek kéne lenni, vagy valami és adózni kellene ha árusítan szeretnéd legálisan.

2011. szept. 29. 20:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, úgy döntöttem majd ha erre később kiszakosodom, akkor vágok csakis bele! Köszönöm!
2011. szept. 29. 20:31
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Elsősorban jó tenyészállatok szükségesek hozzá, amiket amúgyis jó tenyésztőktől szereznél be, akiktől aztán megtanulhatsz mindent. Szóval keress fel egyet-kettőt, és beszélgess velük, abból tanulsz a legtöbbet.
2011. szept. 29. 20:51
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

A hörcsögtenyésztés nem ''nehéz'' dolog! :) De az 1-ik legfontosabb, hogy ne 1 boltból vagy tenyészetböl vett a fiút és lányt, mert ha 1 boldból veszed öket, nem kizárt, hogy testvérek lehetnek, és akkor a kicsiknek lehet majd valamilyen betegségük! :) A 2. legfontosabb, hogy amikor már biztos vagy benne, hogy a hörcsögöd terhes, akkor a lány hörcsögöt rakd külen, egy nyugalmas, kényelmes akváriumba a fiú nélkül, mert ha megszülezttek, akkor a fiú meg is eheti öket. :) Miutánn megszülettek, nye nyúlj a kicsikhez, mert akkor az anyja elhagyja öket! :) Mikor már a kicsik 3-4 hetesek, akkor kézbefoghatod öket! :) A lány hörcsögöt a szülés utánn csak 2 hónap múlva rakd öszze újra a fiúval, mert akkorra piheni ki telljesen a szülést, és a szoptatást! :)

Ezeket onnan tudom, hogy én is hörcsögöket tenyésztek, és a lány hörcsögömnek most lesz meg a 2. alomja! :)

2011. szept. 30. 13:04
 7/12 anonim ***** válasza:
49%

Én voltam az elözö író, és bocsi a helyesírás hibákért! :)

És amm azért rakd akváriumba a lányt mikor terhes, mert ha ketrecbe teszed, az rácsos, és a kishörcsögök ugyebár szeretnek mindent felfedezni, és könnyet átférnek a rácsokon! Még 1 hónapos korukban is!! :)

2011. szept. 30. 13:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Megint az elözö válaszoló vagyok, de elfelejtettem valamit! :) Én 13/L vok, és nekem megy, úgyhogy neked is fog menni! ;)
2011. szept. 30. 13:08
 9/12 anonim ***** válasza:
32%

Szaporítás mehet (ahogy az előző válaszolóknak), de ahoz, hogy te IGAZÁBÓL TENYÉSZTŐ legyél, el kell végezned egy egyetemet. (azt hiszem, valahol Gödöllőn van)

Tehát sok sikert a szaporításhoz, remélem sikerül rengeteg genetikailag hibás állatot létrehoznod. Remélem érzed az iróniát.

2011. szept. 30. 15:11
 10/12 anonim ***** válasza:
67%
Hörcsögtenyésztéshez egyetem?? Hülye aki arra megy...
2011. szept. 30. 15:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!