Jó, ha ezeket kapják a nyuszik, + egy érdekesség?
Szóval ezeket kapják a 'törpenyuszóim':
ezen kívül persze mindig széna, reggel kapnak gyümölcsöt, vagy zöldséget.
És az érdekesség, legalább is számomra az.
Ugye van ez a nagy nyalósó mizéria, szabad-e, nem szabad?
Megkérdeztem egy tenyésztőt, aki azt mondta, hogy nincs konkrét nyalósóra szükségük, ahhoz a kevéske kis sóhoz, amire nekik szükségük van, hozzá tudom őket juttatni, sima mezei sós ropival.
"A fogazat alapján a nyulakat külön rendbe, a nyúlalakúak (Lagomorpha) rendjébe sorolják. A rágcsálók (Rodentia) egyszerű metszőfogúak, a nyúlalakúaknak kettős metszőfoguk van, felső metszőfogaik mögött egy pár kisebb metszőfog is található."
Előre is bocsánat az offér, de megkérdeztem az édesapámat, aki 20 éve szaporítja a nyulakat, és azt mondta, hogy a nyulakat már nem sorolják a rágcsálók közé. Ezt megerősíthetem azzal is, hogy fellapoztam "A Tudás Fáját", amiben ez állt:
"Amikor a zoológusok a ma élő nyulakat először rendszerezni próbálták, a rágcsálók közé sorolták őket, mivel állandóan növekvő és kopó, gyökértelen metszőfogaik vannak, és növényi táplálékon élnek. A XX. század elején azonban külön rendet létesítettek a számukra - a tulajdonképpeni nyulakon kívül az üregi nyulakat és a pocoknyúlféléket sorolják ide."
Tehát el kell szomorítanom azokat, akik az ellentettjét állítják, de a nyulak nem rágcsálók! :)
...Aki pedig nem hiszi, járjon utána! :)
15L
Na és akkor most kellene tükör előtt röhögnöm, kedves 17:10-es? :)
Megértem, legjobb védekezés a támadás. De előtte talán olvasson utána, még mielőtt leírná. De ezzel nem szeretném megbántani. Részben igaza van, ugyanis régebben a rágcsálók közé sorolták (tévesen!), de mint már írtam, a 20. sz. elején már kijavították.
Előző voltaam^^
ehhez muszáj hozzá szólnom: hogy lehet ilyeneken vitatkozni.. ott a google, beírod megnézed megtudod..
ezek szerint régen rágcsálónak mondták most meg már nem nagyon fontos.. mindenki biológusnak készül itt vagy mi, hogy ennyit vitatkoztok róla?? na mindegy
am szerintem olyan kaját kell adni egy adott állatnak, amelyik tépon szerepel a képe.. te se eszel olyat amin kutya van.. hát a nyuladnak meg nyúltáp kell. nem véletelen van külön a hörcsögöknek, vadászgörényeknek, nyulakank táp. de ha igazán minőségi kaját akarsz neki adni adj friss zöldséget vagy pl lucernát azt imádják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!