Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Kisgyerek mellé milyen állatká...

Kisgyerek mellé milyen állatkát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
3, és 6 éves gyerekeknek,akik nagyon szeretnének valamilyen állatot mit ajánlanátok? Előnyt jelentene, amit ki is lehet engedni szabadon, természetesen a szobában, és "játszani" is lehet vele. Van ilyen? Köszönöm szépen.
2011. szept. 19. 10:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

10:52

Akkor szerencséd volt, sajnos az enyémek nem ilyenek. Sőt...

Viszont gyerek mellé nagyon nem ajánlott egy papagáj, igen "könnyen törik" és ha nem úgy nyúl hozzá megcsípi, akármilyen kezes bárány. Sokszor egy nem hozzáértő felnőttnek is kihívás nemhogy egy 3 és 6 éves gyereknek.

2011. szept. 19. 10:54
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Mi az, hogy várjon amíg felfogják? :O A gyerek nem hülye kérem szépen! Az én fiam két éves, két kutyánk van és felfogja, hogy állatok és fáj nekik ha oldalba rúgják őket! Egy 3 és egy 6 éves már elég nagy ahhoz, hogy meg lehessen értetni velük dolgokat. Minden csak szoktatás kérdése. Ennyi erővel játszótérre meg boltba se lehetne vinni a kicsiket mert "várjuk meg még nagyobb lesz és okosabb lesz".

Minél kisebb korában találkozik állatokkal, megtapasztal különböző dolgokat, helyzeteket annál kiegyensúlyozottabb felnőtt lesz belőle. Csak a mai kor felfogása ez, hogy lükét nevelünk a gyerekből és burokban neveljük fel...

Kedves kérdező! Azt nem írod, hogy hol laktok, milyen házban, kertesben vagy panelben. Mennyit vagytok otthon? Mennyi szabadidőd van a két gyerkőc mellett? Egy kutyával elég sokat kell foglalkozni, amíg pici főleg, hogy csak egy pár dolgot említsek, szobatisztaságra szoktatás, rendszeres oltások, minden nap sétáltatás, stb. Meg tudnád oldani a kutya minden napos sétáltatását akkor is ha a két gyerek beteg és mondjuk egyszerre beteg mind a kettő? Télen, nyáron, esőben, sárban, mindig?

A rágcsálókkal kevesebbet kell foglalkozni, nem kell pl: sétáltatni őket. Egy nyuszit kiengedhetsz a lakásba vagy a kertbe is, nem kell "lefuttatni", hogy ne romboljon úgy mint egy kutyát. A ketrecét könnyű tisztán tartani, a gyerekek is segíthetnek benne.

Hörcsögre, tengeri malacra is kb ez jellemző.

Az anyagiakról még nem is írtam... Egy kutyára azért jócskán kell költeni, ha normális táppal eteted már csak az havi 3-4 ezer Ft egy kisebb testű kutyának. Havi szinten mennyit tudnátok az állatra költeni? Ezt is vedd figyelembe mielőtt döntesz. A kisemlősök tartása jóval olcsóbb. A másik, hogy egy kutya azért 10-15 évig kutya marad. Tudod vállalni ilyen hosszú időre, hogy gondját viseled? Nem egyszerű döntés az biztos, de ha jól körbejárod akkor tutira jól fogsz dönteni.

Sok sikert!

2011. szept. 19. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 3 hete van egy kicsi törpenyuszink. 3 gyerek mellett, a legkisebb 7 éves, de még így is vigyázni kell, hogy nehogy agyonszeretgesse a nyuszit.Kicsi gyerek mellé talán kutya, de jól gondold meg, mert nagy felelősség bármilyen állatot is választasz, Te vagy érte a felelős, és lehet, hogy több gondod lesz vele a lakásban, mint a két gyerekkel együttesen. :)
2011. szept. 19. 11:32
 14/20 anonim ***** válasza:

A 10:55-ös nagyon hasznos választ adott, teljesen egyetértek vele!

Még kiegészítem egy kis sajáttal. Nekünk tengerimalacaink voltak, nagyon szelíd kisállatok, de meg kell nézni, honnan veszed, kereskedőnél gyakori a szülő-gyerek vagy testvérpárosítás=genetikai rendellenesség, kézhez nem szoktatott, félős, vemhes, ideggyenge jószágok lehetnek... De ez minden állatra vonatkozik. Ha megoldható, vegyen az ember tenyésztőtől, vagy kisállat esetében megbízható kereskedőtől, esetleg "véletlen" alomból valami ismerőstől, környékbelitől. Ha sokat foglalkoznak a kucukkal, teljesen megszelídülnek, sőt, maguk igénylik a dédelgetést, foglalkozást. Mivel társas állat, jobb párban tartani, de inkább ne két különböző neműt, mert igen szaporák, ha nem is fialnak annyit, mint a nyulak vagy az egerek...

Mi jártunk úgy, hogy egy idős malackánknak kifakadt egy cisztaszerűség a hátán (még azelőtt voltunk vele orvosnál, mielőtt valaki nekem esne, de azt mondta, inkább nem műti meg, mert nem biztos, hogy túléli, úgy vélte, ellesz vele élete végéig), szóval a kifakadása után, mit az okozhatott, hogy felsértette valamivel, elvittük kitisztíttatni a sebét. Én fogtam a kezemben, és sírt szegény a fájdalomtól, de még akkor sem harapott meg...

Míg a hörcsög gyakran akkor is harap, ha felébresztik álmából, vagy egyszerűen csak unja magát az ember kezében. Nem törvényszerű persze, de nagyobb a valószínűsége a tapasztalataim szerint, mint a tengerimalacnál. Én őket ajánlom. Kevésbé törékeny, mint a hörcsög, tovább él, nyugodtabb, szelídebb, általában nappali állat. Elég régóta háziasították már a perui indiánok, míg a hörcsög inkább vadállat.

A nyuszit is ajánlom, de kényesebb, mint a tengerimalac, nagyobbra nő, ezért nehezebb is, félénkebb, nagyokat ugrik... Ezeket bele kell kalkulálni. Nekünk a tengerimalac még a kutyával, macskával is barátságban volt amúgy, az egyik cicánk rendszeresen közöttük aludt.

2011. szept. 19. 12:28
 15/20 anonim válasza:
Én kutyát ajanlanék semmi képpen sem macskát
2011. szept. 19. 13:08
 16/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, jó sokat írtatok. A kutyust anyagilag, és időbeosztásban is tudnám vállalni, de lakásunk van, és bizony elég sokat lenne egyedül, szóval ezt elvetném :( A papagáj, és a teknős, hal, ezek szóba sem jöhetnek...nem viselném el.

Símogatható házi kedvencet szeretnénk, szőröset, ha úgy tetszik :D Cicát sem szeretnk egyedül hagyni a lakásban, gondolom érthető.

Valami "masszívabb" rágcsálót tervezünk venni.

A gyerekek szeretik, és tisztelik az állatokat, bár nekünk nincsen, az ismeretségi körben sokaknak van kutya, cica, és mindig ott legyeskednek mellettük, kényeztetik, simogatják őket, játszanak velük, de nem kínozzák, folytogatják, mint a saját gazdijuk gyerkőcei :(

Ezért gondolok itt nyuszira, mókusra, görényre (?), vagy tengerimalacra.

Mennyire kényesek ezek az állatok???

Köszönöm

2011. szept. 19. 15:08
 17/20 anonim ***** válasza:

Akkor már inkább nyuszi.

Görény néha bevadul és harap (az meg egy 3 évsenek nem esne jól).

Mókus...na ne...ezt főleg ne.

Csincsilla? Még talán...bár az kicsit kényes.

Tehát malacka vagy nyuszi.

2011. szept. 19. 16:46
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) A csini eszembe se jutott :) Azért persze még alszok rá egyet-kettőt mielőtt megvenném, alaposan átgondolom. Egyébként a mókussal mi a baj?Mégegyszer köszönöm.
2011. szept. 19. 16:49
 19/20 anonim ***** válasza:
A mókus nagy mozgásigényű, igényes és kényes állatka, nem tűri úgy a gyömöszölést. Én továbbra is a tengerimalac mellett voksolok!
2011. szept. 19. 18:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Mókusok genyók, nagyon harapósak ám, azt én sem javaslom.

Viszont a csincsi jó választás lehet, ha nem szorítják meg nyomorgatják, mert még értelmesebb is, mint egy nyuszi (bár azok is helyesek.)

2011. szept. 19. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!