Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Vakondot hogy tudnám eltüntetn...

Vakondot hogy tudnám eltüntetni az udvarról? Az egész udvart feltúrja, és a fűnek már szinte annyi. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 22. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát,e gyszer ugye van a vakondháló, amit le kell ásni a földbe az ingatlanodon körbe. Aztán lehet kapni elektromos vakondriasztót, amit le kell dugni a földbe, hangot ad ki, amit a vakond nem szeret, ezért elmegy a környékról. Meg Bálint gazdátl olvastam, hogy az is jó, ha sörösüveget dugsz le a földbe, a széltől fütyülő hangot ad ki a palack, amit szintén nem csíp a vakond és elkerüli a környékedet.
2009. ápr. 22. 13:30
 2/9 anonim válasza:
100%
Mi is tippet kaptunk tavaly, petróleumot kell venni, önteni egy kicsit a járatba, vagyis a lyukba, utána egy rongyot megcsavarunk beáztatjuk a végét petróleumba, és bele gyömöszöljük a lyukba. Nálunk ez bevált, a szomszédunknak nem. Hátha sikerül.
2009. ápr. 22. 13:31
 3/9 anonim válasza:
100%
Van erre egy növény sajnos nem tudom a nevét, de ha bemész egy növényboltba biztos tudnak segíteni. De vannak akik a foghagymára esküsznek. Ledunak a földbe(vakondjáratva) pár szemet és a vakond nem bírja a szagát.
2009. ápr. 22. 13:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mindent kipróbáltam, semmi, de semmi nem vált be. Se a növény, se az ultrahangos vacak, semmi.

Az egyedüli megoldás a vakondháló.

2009. ápr. 22. 13:34
 5/9 anonim válasza:
33%

Mondja már meg ki az a pihent aki unatkozik és egyszerűen csak elpontozta itt minden válaszadót, aki csak a saját tapasztalát mondta el egy kérdezőnek ??????????????????

Unatkozik?

2009. ápr. 22. 13:42
 6/9 anonim válasza:
16%
lepontozta
2009. ápr. 22. 13:42
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
(Első vagyok) A vakondháló szépsághibája viszont, hogy gyeptelepítés ELŐTT kell kb. 20 cm-rel a földfelszín alá telepíteni. (Megakadályozza, hogy a vakont feljöjjön a felszínre.) Szerintem első körben érdemes valami olcsóbb/egyszerűbb praktikát kipróbálni, hátha bejön. Mindenesetre sok sikert!
2009. ápr. 22. 13:43
 8/9 anonim ***** válasza:
73%

Nekünk semmi nem vált be, pedig sokmindent próbáltunk..

Hallottam, h bevált valakinek, ha feltöltötte a járatokat gázzal és meggyújtotta (kicsit ideges volt már a vakondra). Sikerült, megdöglött a vakond, csak balszerencséjére a járatok a ház alá is beterjedtek, így annak a fele is a levegőbe repült :S Szóval csak óvatosan :)

2009. ápr. 22. 13:52
 9/9 anonim válasza:
Ha a terület esetleg elbít egy 8-10 cm-es földfeltöltést akkor a meglévő összetúrt felületre is fektetheted a vakondhálót. Fontos, hogy a fák körül, burkolatok és épületek csatlakozásánál hajtsd fel és kb 20 cm átfedéssel fektesd.
2010. febr. 11. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!