Törpenyuszikat ajánlatos/kell ivartalanítani?
Figyelt kérdés
én nőstényt szeretnék,és egyedül tartanám2011. szept. 3. 13:24
1/4 anonim válasza:
nem kell!Nem fontos az ivartalanítás.
2/4 anonim válasza:
Én pont ma kérdeztem az állatorvost, s azt mondta, hogy egyáltalán nem fontos. A fiúknál azért szokták, hogy ne dobbantson.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!!
2011. szept. 4. 09:50
4/4 anonim válasza:
Nem kötelező, de ha azt akarod, hogy sokáig éljen, akkor ajánlatos, ugyanis az ivartalanított nyuszik tovább élnek. A nyusziknál gyakoriak az ivarszervi daganatos betegségek, de ha nincsenek belső ivarszerveik, akkor nem rákosodhatnak el nyilván. De egyébként is, egy ivaros nyuszi élettartama maximum 3-6 év, míg egy ivartalanított akár 10 évig is élhet. Nyugodtabb is a nyuszi, kedvesebb is, nem pisil és kakil össze-vissza.
Egyébként azt nem hinném, hogy a fiúkat azért szokták, hogy ne dobbantsanak, mert a miénk műtött, és így is dobog. Inkább azért, hogy ne jelölgessenek meg ne "udvaroljanak" meg ne legyen annyira büdös a pisijük.
De természetesen semmi sem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!