Milyen költségekkel jár a degutartás? Szeretnék magamnak két nőstényt meg három hímet.
Ez most vicc? 1x1 méter 5 degunak nem elég. Söt 3 himet sem jó együtt tartani elég nagy a valószínüsége hogy hatalmi harc alakul ki. Akvárium nem jó a deguknak, nekik ketrec kell, mert ugranak és másznak.
Nekünk a két degu egy 100x70x150 cm-es ketrecben van és ez sem túl nagy.
Deguknak csak speci degu eledelt lehet adni, nagyon kényes a gyomruk ezért sokszor elöfordulhat betegségek. Az etetés nagyon fontos hogy megfelelö étel legyen mert zukorbetegségük lesz. Aztán szeretnek bújni, mászni, ugrálni és futni. Szóval ha minden meg van nem kerülnek sokba, de hely kell nekik.
5 degut én egy nagyon nagy ketrecben tartanék. Ha pedig a fiuk nem ivartalanok akkor álladnó kisdeguk lesznek, ami nem éri meg mert eladni nem tudod mert uton útfélen ingyen is beszerezhetö. Szóval tarts elöször 2 lányt megfelelö nagyságu ketrecben. Ha azok kibirják 1 évig akkor tudod már hogy képes vagy-e még 3 tartására.
Én most vettem két nőstény degut:) ketrc nélkül 4300-at költöttem:) deguk:3000
táp:480
homok:480
alom és a széna pedig a maradék:)
De nemsokára veszek nekik egy ketrecet mert szerintem a mostani kicsi nekik:S
két nőstény 40x30x50(hossz;szél;magasság)-esben lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!