ha engem kérdezel, undorító :) ha a családban volna valakinek patkánya vagy egyéb rágcsálója, állatostul, gazdástul hajítanám kifelé :D
2011. aug. 31. 14:20
12/17 anonim válasza:
Egy jó poén: a mókus is csak egy patkány, csak jobb a PR-je. De komolyra véve a szót. A patkányoktól való egyátalán nem ősi, inkább civilizációs félelem oka a patkányok által terjesztett betegségektől való félelem (pl. bubópestis, leptospirózis) és a lakásban, spájzokban, pajtákban stb. általuk okozott mocsok és kár. Bubópestist hazánban nem valószínű, hogy kapsz tőlük, eptospirózist (máj-, vese-, agyhártya-gyulladás) azonban minden további nélkül. A leptospirózis eredetű méjgyulladás halálkozás ma is 50% körüli. Szép dolog az állatok szeretete, a patkány viszont nem tartozik az ember közelében megtűrhető teremtmények közé.
2011. szept. 2. 11:11
13/17 sashinka válasza:
Szerintem is jópofa jószág,(de a nyuszi is az és mégis megesszük) és biztos finom is lehet a husa,láttam pár receptet az eggyik tv-n és gusztin nézett ki.ami pedig az elszaporodott patkányokat illeti ,az eggyik válaszolónak üzi,azt mondják élve fel kell vági egy picit (hasát ,hátát)és visszaengedni az odujába a a többi patkány a pedig, a visitásátol megrekenyedve ,elmenekűl, akár évekre is eltünhetnek,persze ez csak régieknek a mende-mondája .( de azt mondják igaz)visszatérve a kérdésre minden tud aranyos lenni ha megszereti az ember .
2011. szept. 2. 15:42
14/17 anonim válasza:
Nálunk keresztapáméknak vannak patkányai,nagyon okosak,és tanulékonyak is!!!Nekem hörcsögeim vannak,azok is cukik.Sztem minden kis rágcsáló aranyos!
2011. szept. 3. 09:24
15/17 anonim válasza:
Nos lássuk.. patkány..
Az egyik kommentelő említette a veszélyes dolgokat ezzel az állattal kapcsolatban, de hiszi vagy sem dögvészt még mindig hordoz..legalább is itt..a patkány maga szép állat de ha azt nézzük hogy minden fertőző szarba belemászik, szétrágja a házat, szinte minden kísérletet túlél és amit túlél arra immunis lesz,egy mocskos génmutáns, túléli az atomtámadást is, szóval kösz de kösz nem :/ egyébként azoknak üzenem akik nem tudják : a macska pofájából azonnal vegyétek ki mert beledögölhet..
2011. szept. 6. 04:36
16/17 Orsii7 válasza:
Az utolsónak irnám.Nem a kérdezőnek!:) A házipatkányok télleng nem élnek megg kint gondozás nélkül!! Ami nálatok lehetséges az nem házi patkány! A z normális , és vad is, az haraphap és egyéb. Az tény hogy a házi patkányok is harapdálnak megrágnak nagyából bármit ami az útjukba kerül, de azok a patkányok vadak és erőssebb a foguk is mint a házipatkányé.!!
Ja és a kérdésedre is válasszolnék.:)
Nekem volt egy nagyon kicsi házipatkányom kb. 1 hónapos lehetett.:) És megrágott egy radirt, és valószinű ez okbol halt meg mert körülbelül 2-3 hónpig élt szegény.! De kértem még kettőt ők még mindig megvannak ,aranyosak is és a farkuk nagyon nem fog zavarni mert eszedbese lessz hogy az hogy néz ki mert nagyon aranyosaak!:D Amit nem szabad nekik adni azok a káposzta félék mert felpuffadnak és meghalnak. De egyébként rengeteg dolgot képesek megenni pl. száraz kutyakaját az enyémeim imádják..:) Nekem 2 fiu van mert nem szeretnénnk pici patkányokat .:) Ők sokat verekednek de csak játszanak bár vannak ici sebeik de nem baj , mert ez számukra csak játék.:D
2012. jan. 26. 12:00
17/17 anonim válasza:
azért az állatvédelmet is lehet túlzásba vinni. Patkány brrr. a hideg is kiráz tőlük
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!