Mik kellenek a Dzsungáriai törpehörcsögöknek? A legfontosabb kérdések lent!
-mennyi ideig élnek?
-mekkora terrárium kell neki?
-mivel lehet őket etetni?
-milyen játékok kellenek neki?
-mik a legfontosabb kellékek?
-A a legtöbb hörcsög általában 3-4 évig él,de lehet több is.
-Én inkább a ketrecre szavaznék,mert ott mindenhonnan jön levegő,és nem sülnek meg.A terrárium tetejére viszont kell valamit(pl.:könyvet)rakni,mert az enyémek is kiszöktek.
-Hörcsög táppal.Vagy nem?:D
De vannak állítólag olyanok is,amiket nem lehet adni.Nézz utána oldalakon...
-Hát,mókuskerék mindenképp kell nekik.Fogkoptató.
-Etető tál,egy kupaknyi(vagy több)víz.Ha nem adsz nekik mindennap gyümölcsöt,akkor sok víz kell nekik.Ha adsz nekiik gyümölcsöt,azért egy kupaknyi mindenképp kell.
De vannak direkt rájuk szabott oldalak,én a helyedben ott keresgélnék,ott irják is,hogy mi kell,mit szabad és mit nem.(;
Köszönöm...neki is kezdek böngészni!!^^
Hasznosnak tűnik!! :D
nekem hosszú ideig volt ilyen fajtájú hörcsögöm. :)
általában 2 évig éltek, a legidősebb is három éves volt csak, de az már tényleg nagyon beteges volt.
mivel elég picik, ezért nem kell nekik túl sok hely, a lényeg hogy tudjanak mozogni. viszont tényleg rengetegszer megszöknek, és volt, hogy egy kis hörcsögöt keresett az egész család 90 négyzetméteren.
etetni hörcsögtáppal, és gyümölcs-zöldséggel. állítólag ha sok gyümölcsöt kapnak, akkor nem is kell adni nekik vizet. mi inkább adtunk nekik, de nem ittak sokat. és szeretik a tejfölt :)
mókuskerék mindenképpen, fogkoptató és ennyi
egy kis házuk volt a terráriumon belül, meg egy mókuskerék. igazából ennyi volt az összes ami kellett nekik. ja és faforgács a terrárium aljára. azt 3-4 naponta cserélni kell
egyéb: éjszaka szoktak igazán ébren lenni, egész éjjel a mókuskereket lehetett hallani :)
ha hímet és nőstényt veszel előbb-utóbb lesznek kicsik, kb 3-5 és ilyenkor a hímet el kell rakni másik helyre, mert (ez undorító lesz) megeszi a kicsiket. igazából nem tudtuk miért. ha adtunk nekik húst az nem kellett nekik. ezért volt fura.
ennyi jut eszembe, de nézz utána azért :)
Köszönöm!!^^
Minden nap szoktam nézegetni honlapokat de az a biztos hogyha itt is megkérdezem!!Csak a biztonság kedvéért!!:)
én szoktam nekik faágakat is berakni mert imádják rágcsálni a házuk kerámiából volt, de szétrágták...
bocs, hogy ennyit írok külön, de egymás után jutottak eszembe a legfontosabbak.
téll szeretik a tejfölt? :)) nálam a főtt húst ették (1x kicsit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!