A tengerimalac harap? Gondolom h igen, de sürűn?
Nekünk van két tengerimalacunk. A gyerekeket és engem még soha nem haraptak meg, de a páromat már többször is az egyik. Nagyon óvatosan nyúl pedig hozzájuk, a gyerekek sokkal inkább nyúzzák őket, ezért nem értjük, hogy miért történt. Egyszer emlékszem a párom előtte egy macskát simogatott, utána meg megharapta az egyik malac. Szerintem az azért volt..
De alapból nem harapnak,nagyon kedves szelíd állatok!
Csak akkor harap,ha megvan rá az oka.
Pl az én tmalacom akkor harapott meg amikor vemhes volt és a hasánál fogtam.(nem tudtam akkor még)
Nekem két malacom van, még egyik sem harapott meg sem engem, sem a páromat.
Fontos azzal tisztában lenni, hogy hogyan és hol kell megfogni. Utáják, ha az oldalukat és a hasukat piszkálják. Akkor lehetséges, hogy odacsípne. De akkor is csak megijeszt, és nem okoz sérülést.
Egyébként békés állatok, nagyon tudnak hízelegni, és hálásak azért, ha vakargatom az állukat :)
Nem. A miénk sose harapott, csak egyetlen egyszer, amikor párom buta öccse engedély nélkül kivette és idióta módon "nyomorgatta" a kezében. (Már tizenéves volt, nem egy kétévest hagytunk ott egyedül...) Na bele óriásit harapott, azóta nem nyúzta a malackát. :)
Szóval igen békés állatok, nem kell félni tőlük. Csak akkor harapnak, ha már nagyon sok szörnyű élményük van emberekkel, vagy sarokba szorítva érzik magukat, vagy fáj nekik, amit csinálsz.
Na ide figyelj,minden tengerimalac,akár az emberek,külön egyéniségek.Az enyém életében egyszer sem harapott meg senkit.Igaz,egyszer bekapta az ujjam,de nem harapott meg.
És képzeld,van olyan tengerimalac aki mindenkit megharap,de akkor is a gazdi a hibás.Ha jól neveled,szeretni fog és nem harap,mint az enyém.Ha viszont rosszul neveled,nyúzod,piszkálod,úgy fogod meg hogy fájjon neki,akkor bizony utálni fog,és talán harapdál is.
Amúgy szerintem ne úgy fogd fel,hogy ő az állatod,vagy a tulajdonod,legyen a kicsi haverod,és olyan kedves lesz veled hogy te magad is meglepődsz.Remélem mindenképpen elolvasod,bocs ha hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!