Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalac harap? Gondolom...

A tengerimalac harap? Gondolom h igen, de sürűn?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 08:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekünk van két tengerimalacunk. A gyerekeket és engem még soha nem haraptak meg, de a páromat már többször is az egyik. Nagyon óvatosan nyúl pedig hozzájuk, a gyerekek sokkal inkább nyúzzák őket, ezért nem értjük, hogy miért történt. Egyszer emlékszem a párom előtte egy macskát simogatott, utána meg megharapta az egyik malac. Szerintem az azért volt..

De alapból nem harapnak,nagyon kedves szelíd állatok!

2011. aug. 18. 08:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor harap,ha megvan rá az oka.

Pl az én tmalacom akkor harapott meg amikor vemhes volt és a hasánál fogtam.(nem tudtam akkor még)

2011. aug. 18. 08:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem két malacom van, még egyik sem harapott meg sem engem, sem a páromat.

Fontos azzal tisztában lenni, hogy hogyan és hol kell megfogni. Utáják, ha az oldalukat és a hasukat piszkálják. Akkor lehetséges, hogy odacsípne. De akkor is csak megijeszt, és nem okoz sérülést.

Egyébként békés állatok, nagyon tudnak hízelegni, és hálásak azért, ha vakargatom az állukat :)

2011. aug. 18. 09:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem. A miénk sose harapott, csak egyetlen egyszer, amikor párom buta öccse engedély nélkül kivette és idióta módon "nyomorgatta" a kezében. (Már tizenéves volt, nem egy kétévest hagytunk ott egyedül...) Na bele óriásit harapott, azóta nem nyúzta a malackát. :)

Szóval igen békés állatok, nem kell félni tőlük. Csak akkor harapnak, ha már nagyon sok szörnyű élményük van emberekkel, vagy sarokba szorítva érzik magukat, vagy fáj nekik, amit csinálsz.

2011. aug. 18. 10:25
 5/8 Eszter:) ***** válasza:
Nekem 10 tengerimalacom van mostmár és csak akkor harapnak hogy ha idegesek! Amugy nem harapnak ha nincs rá okuk!:)
2011. aug. 18. 10:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Elég szelíd állatok, ritkán harapnak, DE! egy volt osztálytársam annyira nem foglalkozott a malacával, hogy csak a ketrecbe volt, adott neki enni, néha megsimogatta és ennyi volt. Persze a malac meg kicsit megvadult...szóval szerintem az is számít mennyit foglalkozol vele.:)
2011. aug. 18. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Na ide figyelj,minden tengerimalac,akár az emberek,külön egyéniségek.Az enyém életében egyszer sem harapott meg senkit.Igaz,egyszer bekapta az ujjam,de nem harapott meg.

És képzeld,van olyan tengerimalac aki mindenkit megharap,de akkor is a gazdi a hibás.Ha jól neveled,szeretni fog és nem harap,mint az enyém.Ha viszont rosszul neveled,nyúzod,piszkálod,úgy fogod meg hogy fájjon neki,akkor bizony utálni fog,és talán harapdál is.

Amúgy szerintem ne úgy fogd fel,hogy ő az állatod,vagy a tulajdonod,legyen a kicsi haverod,és olyan kedves lesz veled hogy te magad is meglepődsz.Remélem mindenképpen elolvasod,bocs ha hosszú.

2011. aug. 18. 19:59
 8/8 anonim válasza:
Nekem már 7 tengerimalacom egy se harapott meg még véletlenül sem.Azt hallottam hogy akkor megharaphat ha vmi kaját érez a kezeden de az én esetben ez nem volt igaz.
2011. aug. 20. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!