Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen állatot ajánlanál?

Milyen állatot ajánlanál?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy kisállatot (hörcsög,tengerimalac,nyuszi esetleg teknős).Akinek van kisállata,milyent ajánlanátok, tapasztalatok alapján?(előnyök,hátrányok,etetés)
2011. aug. 14. 21:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha végül a nyuszmók mellett döntesz, írhatsz nekem is, már 3 éve boldogít a törpém, de szerencsére rengeteg magyar és angol honlap foglalkozik a tartással, érdemes sokat utánaolvasni. Mivel 8-10 évig is élhetnek, azért ez egy nagyobb döntés, de én eddig nem bántam meg. Természetükben leginkább a macskákra hasonlítanak, nagyon kis öntudatosak ;)
2011. aug. 14. 23:11
 12/19 anonim ***** válasza:
Imádom a patkányokat!!! Nekem csak egy van, de nagyon nagyon szeretem. Nekem sincs semmi extra neki, óriási etető ami mindig teli van, egy házikó, itató, emeletes nagy ketrec.[ha lehet emeleteset vegyél, azt nagyon szeretik]Én minden este kinyitom a ketrecét, és egész este mászkál a házba, nem piszkít be, csak a helyére, reggelre már a házacskályában alszik. Enni magokat rakok be neki, de amit én eszek abból ő is eszik, bármi is az, leves, főzelék, szendvics,.. már eleve úgy készülök a kajához, hogy az én ételemből csinálok egy kicsi változatot.:D Sétáltatni is szoktam, a vállamon ül, le is megyek vele a kisboltba, nem veszik észre, de ha észrevennék, szerintem akkor sem küldenének ki.:)) Nem mosnom, hogy szeret engem, csak védelmet érez nálam. Sok sikert! Legyél te is jó gazdi!
2011. aug. 14. 23:26
 13/19 anonim ***** válasza:
Utsó vok, Bocs nem ide jött a válasz, de azért ide is beillik :D
2011. aug. 14. 23:27
 14/19 anonim ***** válasza:
én inkább a patkányt vagy a törpenyuszit ajánlom :) azok sokkal közvetlenebbek mint a tengerimalacok, és jobban is az emberhez nőnek (az ő szempontjukból) és őket ki is lehet engedni szabadon a lakásba. :)
2011. aug. 15. 10:17
 15/19 anonim ***** válasza:

Utolsó: a tengerimalacokat is ki lehet engedni, sőt ki is kell.

Én még ajánlom a degukat is, meg a törpenyuszit. A nyuszinak sok-sok törődés kell, meg szaladgálási lehetőség, lehet az felelne meg neked a legjobban :) A degunak kicsit egyszerűbb a gondozása, de meghálálja, őt is lehet zsebben sétáltatni :) :) A tengerimalacnak vágni kell a körmét, de közben vigyázni, nehogy belevágj az érbe. Ez nekem nem igazán megy, szóval állatorvoshoz viszem mindig :S De ha neked van elég lelkierőd, akkor jó. A hörcsögnél meg arra kell ügyelni, hogy inkább este/éjszaka/reggel aktív, napközben annyira nem, és természetesen nem érdekli őt a te napirended XD

2011. aug. 15. 11:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Törpesün.
2011. aug. 16. 17:46
 17/19 anonim ***** válasza:
höri!nem sok baj van vele,igaz csak pár évig él de ami időt vele töltesz az nagyon szép tud lenni ha szelid.és nem nagy cucc az elhejezésük!!
2011. aug. 16. 18:23
 18/19 anonim ***** válasza:
nekem ékszertekim van, hatodikos koromban kaptam, most 34 vagok. szal nemtom hány éves vagy, de egy ékszerteki 25-35 évig él, ezt vedd figyelembe. fagyasztott apróhallal kell etetni, ezt nem minenhol kapni. hetente kell pucolni az akváriumot, szintén nem könnyű művelet. nekem hí, van, de a nőstény kb 30 centisre nő, jó nagy akváriumkell neki. kisgyerek nem fogdoshatja, gyrészt harap, másrészt szalmonellát terjeszthet.
2011. aug. 21. 14:28
 19/19 anonim ***** válasza:
Degu vagy színesegér
2012. jan. 18. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!