Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit lehet adni a degumnak...

Mit lehet adni a degumnak enni, és mit nem?

Figyelt kérdés
Lehet pl: nyers tojást, barackot, szőlőt, paradicsomot, dinnyét, vagy a magját adni neki? Ti mikkel etetitek a degutokat a tápon kívül?
2011. aug. 6. 00:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Cukros dolgot nem szabad adni nekik állítólag, de néha azért én is szoktam, de csak keveset. Nekem az almától bajuk van, csak egy kicsi héját adok nekik. Paprika, paradicsom, dió, mogyoró mehet. A körtét is imádják. Állatkereskedésekben amúgy lehet kapni rágcsálónasikat, az is jó, csak csínján. Amúgy rendes degukaját kapjon boltból, esetleg egy olcsóbb, hörcsögöknek való kajával keverve.
2011. aug. 6. 18:12
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! K betűvel kezdődőseket nem adok neki, kivéve a kukoricát! Az almáért meghalna, annyira szereti, de abból is csak egy kis cikkejt kap, dióval is próbálkoztam az bevált, de azt hallottam, hogy elhízhat tőle a degu. Paprikát még nem próbáltam, paradicsomot sem!

És NYERS TOJÁSt kaphat vagy nem? DINNYEMAGot?

2011. aug. 6. 23:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Nehogy olyan csilis ízesítésű vackot adj neki! Az egy dolog hogy az ember nem eszik mindig egészséges dolgokat, de miért kell ezt az állatra is ráragasztani? A fűszer ártalmas, az olajos pörkölés amiben a mexicorn van szintén az....a deguk érzékeny állatok ez az "1-2 db nem árthat" náluk ugyanúgy számít.
2011. aug. 7. 20:55
 14/14 anonim ***** válasza:
Nyers tojásra nincs szüksége, én dinnyemagot se adnék neki.
2011. aug. 7. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!