Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Patkányosok! Lehet néhány...

Patkányosok! Lehet néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

nemsokára patkányom lesz és szeretnék előtte mindent megtudni róluk..

mekkora ketrec kell 2 nősténynek?

milyen felszerelések kellenek nekik?

milyen eledelt kell nekik adni?

elég ha naponta 1-2 órát foglalkozom velük?

hány évig élnek?

hol érdemes beszerezni a felszereléseket ill. a patikat?

büdösek ha 3 naponta takarítom őket?

a válaszokat előre is kösziii!!

2011. aug. 5. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Centire nem tudok méretet mondani, de egy ekkora pl. már elég:

[link]

Ha ettől nagyobb, az csak jó.

Az enyémeknek sima rágcsálóeleséget vettem (van kifejezetten patkánytáp is, de felesleges több pénzt kiadni érte), valamint kiegészítettem "hazai" ízekkel.

Gyümölcsök, hús, csontok rágcsálni, felvágott, sajt, szinte minden általam főzött ételt megevett, na persze fűszeres, csípős dolgokat ne adj neki.

Ha minden 3. nap kitakarítod az bőven jó.

Azt szerettem a patkányaimban, hogy sosem voltak olyan büdösek, mint az egér, vagy a nyúl.

Az enyémek 2-3 évig éltek, sajnos ettől hosszabb élettartam ritka, sok patkány daganatban hal meg.

Én csakis tenyésztőt javasolok, az ott tenyésztett állatok biztosabban egészségesek és ezerszer kezesebbek, szelídebbek, mint a kereskedésben kígyókajának szaporított egyed.

Én egy érdi tenyésztőtől vettem 3-at, mindegyik nagyon barátságos, kezes állat volt.

És nem utolsósorban kereskedésben általában csak albínó, vagy vadas színezetű van, esetleg csuklyás, addig a tenyésztőnél rettentő sokféle szín, szőr és fülváltozat közül választhatsz.

2011. aug. 5. 11:42
 2/4 A kérdező kommentje:
nagyon köszöm a válaszodat.... akkor belevághatok a patkánytartásba... :DD
2011. aug. 5. 13:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első válaszadó kb. minden fontosat jól leírt, ajánlom, hogy olvasd el ezt a linket. [link] Illetve ha valamire nem találsz választ, a [link] fórum patkány topicjában biztos segítenek:)
2011. aug. 5. 21:39
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Hallod, a google szó kevesebb karakter, mint a gyakorikerdesek, legközelebb azzal kezdd...
2011. aug. 6. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!