A tengerimalacom miért eszi az almot (faforgács)?
Bár nekem nyuszim van, de ő is mindent megkóstol :)
Amikor átváltottunk fapelletre, akkor kb 1 hétig folyamatosan azt ette.
Amúgy szerintem a forgácstól lehet baja, nem szerencsés, ha azt megeszik :S
Persze, mindenképp kell neki víz, az nagyon fontos, h mag evés után tudjon kortyolni, nem elég a zöldségekben lévő víz.
Sok forgácsot eszik? Az én tengerimalacom is néha megeszik egyet egyet, de csak nagyon ritkán. Az nem baj. :)
A tengerimalac fő tápláléka a széna ebből mindig legyen előtte lehetőleg friss, zöld színű és semmiképp nem nedves! A víz nagyon fontos a tengerimalacoknak sajnos elterjedt tévhit, hogy nem kell nekik. A rágókő nem kell neki, felesleges a széna ha előtte van kellő mértékben koptatja a fogát. Ha teszel be neki almafa ágat akkor azt fogja rágcsálni az egy természetes fogkoptató ha már ennyire rághatnékja van. Viszont lehet, hogy unatkozik ha egyedül tartod valószínűleg ez a kulcsa a problémának. Nagyon fajtárs igényes állatka azonos nemű társ megoldhatja ezt a gondot!
Nálam pellet van a ketrecben rajta fürdőszoba szőnyeg az a lyukacsos fajta, az elején megkóstolták azóta békén hagyják. Ez nem csak takarékosabb megoldás, de könnyebb is takarítani és ez is segíthet a gondod megszüntetésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!