Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik kisemlős a nekem való?

Melyik kisemlős a nekem való?

Figyelt kérdés
Kutyám macskám nem lehet, ezért szeretnék valamit ami nagyon aktív, lehet vele játszani, valami olyan faj ami egy társal is megvan ha én épp iskolában vagyok. A nyúl az ami engem igazán nem vonz, szóval az kilőve.
2011. júl. 27. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

a mongol futóegérről egy rövid leírás képekkel: [link]

és a saját tapasztalat:

nagyon aktívak, este vagy reggel, nekik tökmindegy :D

sokat kell őket kivenni és foglalkozni velük, mert csak így lesznek szelídek, de ha az embernek nincs erre ideje, akkor is elvannak,csak több kell

szeretnek ásni, mert eredeti élőhelyükön föld alatti üregrendszerben élnek, ezért biztos, hogy gyakran lehet őket látni kaparni a terrárium falát, a forgácsot, stb

imádnak homokfürdőt venni, időnként kapjanak egy nagy tálnyi homokot a terráriumba/ketrecbe

nagyon nagyot tudnak ugrani, szóval tető!

nagyon okosak, ha ki lehet szökni a helyről ,ahol vannak, biztos megtalálják pár percen belül

nagyon társasak, szóval legalább 2 kell belőlük

alig adnak ki hangot

könnyen elunják magukat, megoldás: sokféle szétrágható cucc (papírguriga meg ilyenek), minden takarításnál kicsit más terráriumberendezés, alagút, színes-fura (ehető, vagy legalábbis nem mérgező) bigyók, persze nem egyszerre mindent:)

jha és faház/fa alagút/stb ahol elbújhatnak

4-6 évig élnek kb

a hímek könnyen összevesznek

2011. júl. 27. 13:37
 12/20 anonim válasza:
Esetleg ha több pénzed van akkor ajánlanám neked a cukormókust,de nagy ketrec kell neki és nem lehet egyedül tartani minden képpen kell neki egy társ!de nagyon aranyos állatka,játszhatsz vele,a zsebedbe tudod szoktatni...:)Csak hát az a hátránya hogy 10-20 ezer darabja és tényleg nagyon nagy ketrec kell neki!De ragaszkodik a gazdájához!:) Nézz utána!
2011. júl. 27. 13:40
 13/20 A kérdező kommentje:
20 ezerből kel kihoznom, az a megspórolt pénzem, a mongol futóegér szimpatikus lett. Mekkora ketrecet érdemes nekik? Mennyibe kerül egy?
2011. júl. 27. 13:47
 14/20 anonim ***** válasza:
Görény
2011. júl. 27. 14:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Afrikai fehér hasú törpesün pár
2011. júl. 27. 14:04
 16/20 anonim ***** válasza:

Törpesün. Nappal alszik, egyedül is elvan (sőt), és marha vicces állat, nézz utána ;)

Viszont bárki bármit mond, párt ne tarts, mert külön kell őket tartani, úgyhogy nem lesznek jó társaság egymásnak. Ha más, akkor egyneműeket, de vedd figyelembe, hogy nem minden állat igényli a fajtársai társaságát. Pl. a hörcsögök is jobban érzik magukat egyedül, a sünik is, meg hát van még pár állat, ami a természetben is egyedül él.

2011. júl. 27. 14:06
 17/20 anonim ***** válasza:

egy mongol futóegér kb 1000Ft, itt egy tenyészet honlapja: [link]

nekem jelenleg 2 egérkém van, 60X40 cm-es terráriumban vannak, magassága meg kb 35 cm, de 2-3 ilyen egérnek ez a minimum helyigénye( ezért van bent nekik mókuskerék )amúgy ajánlott a fém vagy fa mókuskerék. a műanyagot szétrágják, ahogy a fát is, de a műanyag mérgező lehet, meg amúgy is természetellenes.

szeretnek még nagyobb faágakon is mászkálni

2011. júl. 27. 14:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Aranyhörcsög a te állatod!:D
2011. júl. 27. 15:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Szeritem vadászgörény de ez egy kissé drága mulatság.Olyan mint egy kutyus séta,oltás,kalya,orvos...De megéri szerintem.)
2011. júl. 27. 16:12
 20/20 anonim ***** válasza:

amivel úgy igazán lehet játszani az a görény, vagy a patkány. és nagyon értelmesek. igaz nekem tengerimalacom van, de őt hirtelen felindulásból vettem. nem azt mondom hogy nem bántam meg, mert nagyon szeretem, de ha most kéne választanom patkányom lenne :) az sokkal ragaszkodóbb is, és ha úgy van szoktatva, nyugodtan ki lehet engedni a ketrecből egész nap. a görény tartása drágább és sétáltattatni is kell őket, de azok is nagyon aranyosak :)

a többi állat (hörcsög,tengerimalac,mókus) szerintem nem neked valók, azokkal igazából nem lehet mit csinálni.

2011. júl. 27. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!