Lesz egy patkányom. Mit kell neki mindenképp beszerezni?
Pl. egy társ. Egyedül nem szeretnek lenni, még ha sokat is foglalkozol vele. Forgács helyett akármi más, mert a tüdejük a leggyengébb pontjuk és ha a forgács nagyon poros, akkor azt beszívva tüdőbajaik lehetnek. Terrárium helyett a ketrecet ajánlanám, nagyon szeretnek mászni, erre pedig egy ketrec a legjobb. Imádnak függőágyban aludni, nekem több is van a ketrecben. Szeretnek elbújni, az is van nálam elég. Nem tudom, hogy az egered mit eszik, de a magokon kívül szeretik a gyümölcsöket, zöldségeket (már amelyik) és hetente ajánlott nekik fehérjét is adni. Az enyémek a tojást imádják, de akármit bezabálnak csak legyen eléggé finom :)
Remélem segítettem valamennyit... Két fiúpatesz gazdija vagyok.
Nekem már több, mint 1- 1,5 éve van pateszom. Rodentologia.hu-n sok hasznos infót megtudhatsz a patesz tartásáról, ill. a kereső oldalakon ha beírod, akkor is sok oldalt kidob.
A terrárium nem a legjobb megoldás, mert fontos, h a pati helye szellős legyen. A vizeletéből és ürülékéből felszabaduló gázok nincsenek jó hatással az állat szervezetére. Azért is hasznosabb a ketrec, mert a pateszok imádnak mászni.. igazi mászó bajnokok. Nagyon lefoglalja őket, és ha egyedül van, talán nem is fog annyira unatkozni.:) Am a forgács helyett inkább a szénát szalmát javasolnám, ezekhez egyszerűen hozzájuthatsz bármely állatkereskedésben. A forgácsban található por allergiás reakciót válthat ki a patinál.
Nagyon fontos,h sokat foglalkozz vele, legyél határozott, de ne durva!, sokat vedd kézbe, h hozzászokjon. Nagyon kedves állatka válik akkor belőle.:) Most a nyáron lesz is időd vele foglalkozni.:)
Víz mindig legyen bent neki(felfüggeszthető itató), főképp nyáron sokat isznak tapasztalataim szerint. Legyen saját háza, nagyon szeretik a függőágyakat. Az én kicsikémnek is van,és sokat használja, és alszik benne. Jó szórakozás neki. Az etetés némileg speciálisabb, mint egy hörcsögnél v egérnél. Nekem mind2 volt. Google-ben erről találsz infót, de ha esetleg mégsem, akk írj!:)
Egyébként az egérrel fog együtt lakni?
az egér egy ketrecben van, nem lesznek együtt természetesen, csak a kajájuk lesz megegyező, persze a mennyiség már nem biztos :D
akkor ne forgácsot tegyek be neki, és mindenképp kell neki egy társ? és ha nem akarok kispatkányokat, akkor a 2 egynemű nem fog összekapni? ketrecet nem tudok neki szerezni, még.. szóval a terrárium marad, de biztosan pakolok be majd neki elég mászófelületet :D
és még annyi, hogy ha mondjuk műanyag tálkát teszek be neki, az jó, vagy inkább fém, mert a műanyagot szétrágja?
am nagyon köszönöm a válaszokat. zöldkezecske megy :D
Elvileg a pati mindent megrág, legalábbis kipróbál mindent:P Nekem ketrecre felfüggeszthető műanyag tálja van, nem tett benne kárt, viszont ha a talajára teszed, akk inkább vm üveg tálkát, v fémet rakj be, mert azt nehezebben borogatja. Élénk kis állat. Azért is jó,ha a tálja feljebb van, mert nem szórja tele az almával, v épp forgáccsal, ha az van neki.
Am a többieknek igaza van, télleg társas lények, jó ha van mellette egy másik pati. Én egyedül tartom a pateszom,de most akarok mellé egy barátnőt, am ő is jány.:) Az ugyanolyan neműek is jól kijönnek, ne aggódj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!