Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Patkányosok? Segítség!

Patkányosok? Segítség!

Figyelt kérdés
[Van egy patkányom, nagyon jó kapcsolatban vagyunk, még sosem harapott meg, le megyek vele a boltba a vállamon szóval nem ez volt a baj..:)]Minden hónapban 1x szoktam fürdetni, de most fürdetés közben, a víz hirtelen forró lett, és ezért megharapott. Anyám egyből vitt tetanuszra, és még fogok sorozatosan oltásokat kapni, és ki jön egy ember aki megnézi az állatot. Veletek volt már ilyen? Milyen oltásokat kaptok? [ sajnos emiatt el kell válnom imádott kicsikémtől :'( ]
2011. júl. 18. 21:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Remélem nálad marad:) De komolyan, ekkora marhaságot... Legközelebb csak tegyél rá betadinet, és hallgass:P Ja, és ha fürdeted, akkor inkább egy lavórba tegyél kézmelegnél kicsit melegebb vizet, és úgy:) akkor biztos nem lesz ilyen
2011. júl. 18. 23:44
 12/16 anonim ***** válasza:
:PP "kicsit" túlreagáltátok a dolgot. de remélem nálad marad. :D
2011. júl. 18. 23:46
 13/16 Platypus ***** válasza:
100%
Az orvosotok csúnyán túlreagálta. A tetanusz indokolt, mert a harapás mély seb, és ezért ott el tud szaporodni a baktérium. De ha megnézik, akkor egyértelműen veszettséget gyanítanak. Van ilyen orvos, ami minden állatharapásra ráfogja, ami nincs beoltva. Ha az állat lakásban van tartva és nem érintkezik vadállatokkal akkor kizárt hogy veszett legyen. Pontosabban pont annyira lehet veszett mint te (a harapás előtt). Menjetek el másik orvoshoz és felejtsétek el az elsőt. Pontosabban ha már megvan a tetanuszod, nem is kell többet foglalkozni az esettel. És semmi szükség arra, hogy megváljatok a patkánytól. Fájdalmában harapott, ettől még nem lesz agresszív. Lehet hogy egy darabig bizalmatlan lesz a trauma miatt, de ha türelmes vagy újra haverok lesztek. És ne fürdesd meg többet, hacsak nem fetreng bele valami koszba, mert a patkányoknak ez egyáltalán nem szükséges.
2011. júl. 19. 10:12
 14/16 Platypus ***** válasza:

Juteszembe, a sorozatos oltást utasítsd el! Az a veszettség elleni, és nagyon nem kockázatmentes. Mivel esetedben egyáltalán nem indokolt, fölösleges a kockázat, és a kockázat mellett is egy nagyon kellemetlen mellékhatásokkal járó oltás. Ez az orvosokban élő elemi para a patkány szótól, ha aranyhörcsög harapott volna meg, eszébe se jutott volna.

A veszettség nagyon csúnya betegség, elég hamar elviszi az állatot látványos tünetekkel. Hacsak nem harapta meg egy vad állat az elmúlt pár hétben a patkányodat, akkor nem lehet veszett.

2011. júl. 19. 10:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Engem is előfordult , hogy megharapott a patkányom, mert kajás kézzel nyúltam be... na puff neki vérzett, még most is látszik a helye, de nem haltam bele. Egy percig se fordult meg a fejemben, h megváljak tőle emiatt. Beszéld rá édesanyádat, hogy megtarthasd! Az orvost meg küld el a fenébe :O
2011. júl. 19. 12:59
 16/16 Kittay ***** válasza:
engem is harapott meg patkány. Nem az enyém volt hanem menhelyről vittük haza. ömlött a vér az ujjamból. Ki fertőtlenítettem betadinnal és leragasztottam. Ha saját patkány akkor nem kell oltások sorozata. Fiú vagy lány?? Mennyi idős??
2012. ápr. 9. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!