S. O. S. Mi baja lehet?
A dzsungáriai törpehörcsögöm tegnap óta nagyon furcsa. Aki mindig vidám volt most kedvetlen és a szőre se olyan szép sima mint előtte. Borzos és mintha vizes lenne.
Eddig imádta a wc papír gurigát most nem érdekli. Mi lehet a baja?
Tudom, hogy állatorvos de szabadságon van 15-ig.
Most egy éves.
Köszönöm a segítséget.
Szerintem melege van.
Törölgesd át vizes ronggyal, én így hűtöm le az én aranyhörcsögömet. Mostanában neki sincs nagy kedve annyit szaladgálni, szerintem tényleg a meleg miatt van ez.
Nem öregszik, hanem valszeg hőgutát kaphatott, vagy rossz táplálékot kapott. Próbálkozz meg előbb a hűtéssel, és sok folyadékkal!
Tegyél a ketrece/terráriuma tetejére keresztbe egy jégakut, vagy palackban jéggé hűtött vizet. A hideg lefelé száll, így hűteni fogja a kishörcsögöd. Az itatójába pedig naponta cseréld le a vizet frissre. Ne adj túl sok lédús gyümölcsöt, mert hasmenést kaphat, és még jobban kiszáradhat. Ha ettől nem javul 1-2 nap alatt, akkor irány a doki. Addigra meg is érkezik pont. :)
A másik a táplálék, lehet, hogy nincs elég vitamin az eleségében. Jó lenne venni neki valami rágcsálóknak való multivitamint (NEM C-vitamint!!! Multit!)
Utolsó. Hogy kapott volna hőgutát??? Szobámba van és nap se éri. Rossz kaját tuti nem kapott. A táp is jó minőségű.
Am van még Rajta kívül 3 hörim ők nem így néznek ki. Pedig tuti nekik is melegük van.
Mindig mindenből a legjobbat kapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!