Anyukám miatt kikerültek a házból a csincsilláim annyira féltem öket most a pincében vannak nem nekik való az a környezet. Mit csináljak hogy nel egyenek szomorúk és anyám megenyhüljön és bejöhessenek?
Nem tudom, milyen a pincétek, ha nem sötét, akkor azért nem vészes a csiniknek, amíg anyudat meggyőzöd. Persze hosszútávon ez nem élet nekik.
Nem tudom, miért nem engedi - kosz miatt?
Viselkedj teljes mértékben felnőtt módon, lássa, hogy mindig takarítod őket, etetgeted, stb. Írj anyudnak egy szívhezszóló levelet - az mégis más, mintha mindig csak mondogatod.
Ha a kosszal van baja, takaríts a környékükön is - soha ne legyen semmi körülöttük, hogy lássa, amit vállalsz, be is tartod ( mondom: nem tudom, miért nem engedi, csak tippeket mondok).Vagy alulra, ahol talán kiszóródik a piszok, szerelj fel körbe plexi-lapot.
Ha csak az a gond, hogy Édesanyád fél, hogy a szabadon lévő csincsilla valami betegséget ad át az embernek, vagy nagy kárt tesz a tárgyakban, akkor talán egy állatorvossal lehetne beszélni, Hátha egy állatorvos meg tudja Őt győzni,hogy nincs különösebb félnivaló.
Ha pedig mégiscsak van egy-két félnivaló, akkor esetleg tancsot adhat az állatorvos, hogy miként lehet a lehetséges aggodalmakat megoldani, lehetőleg anélkül, hogy állandóan ketrecben kéne lenniük a csincsilláknak.
Ha pedig valójában nem is a csincsillákkal van az igazi gond, hanem valami máshol keletkezett haragot ,,tol át'' Édesanyád a csincsillák ügyére, akkor sok minden lehetséges, a háttér ismerete nélkül nehéz lenne pontos tanácsot adni. Ha Budapesten laktok, vagy más jól ellátott településen, akkor a helyi családsegítő talán tud ajánlani valami jó közvetítő szakembert (családterapeuta, nevelési tanácsadó, pszichológus), aki segítene kibontani, mi is igazán az oka az egésznek. Ha Édesanyád nem díjazza ezt a megoldást, akkor is érdemes lehet talán egyedül is elmenned, hátha a Te elmondásodon keresztül is ki tudja nyomozni a szakember, mi is lehet az igazi háttere a dolognak. Hátha kiderül, hogy mamád tévedett valamiben, és akkor megoldódik a gond. Vagy,ha mégse ilyen egyszerű, akkor is lehet, hogy van valami út, amin el lehet indulni.
Sok örömet kívanok Neked a csincsillákhoz, és sok sikert a megoldáshoz is. Ha régebbi/mélyebb gyökerű a dolog, akkor lehet, hogy hosszabban tart a megoldás útja, de remélem sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!