Mit csináltok ilyen melegben az állatokkal (nyúl, degu) hogy ne legyen ennyire melegük?
Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 12:42
11/17 anonim válasza:
Mi külön ventilátort teszünk a csincsillához és mindig ellenőrizni kell, hogy van-e vize.
De olvastam, hogy az is jó ha valami hideget teszel a kalitka alá, mellé (jégakú, jég)
12/17 anonim válasza:
A nyuszikat úgy szoktuk, hogy a fülikéit bevizezzük (a hallójáratba ne menjen!!!!!), mert ott adja le a hőt. Aztán a ketrecébe jól türölközőbe csavart jég akkut tehetünk. A helységet hűtsük, vagy vizes kézzel simogassuk meg.
13/17 anonim válasza:
A ventillátor nem jó ötlet!!! A huzattól megfázhatnak az állatkák. A kisemlősök érzékenyek a huzatra. Mi hideg vizes palackot szoktunk betenni a nyusziknak. Ha melegük van, hozzábújnak. De a jégakku is jó. Esetleg vizes törülköző a padlóra terítve, amire ráfeküdhet.
14/17 anonim válasza:
Nekem deguim vannak,én tettem be nekik egy nagy,lapos tálat,aminek a közepén van egy kisebb tálka,abban kaja,a nagytálban meg víz.úgy esznek,hogy belehasalnak a vízbe,nagyon édesek!
15/17 anonim válasza:
Nekünk csincsilláink vannak, náluk különösen fontos, hogy hűtsük őket, mert nagyon könnyen hőgutát kapnak! Mi azt szoktuk, hogy a ketrecek tetejére fémtálcára jégakkut teszünk, és a hideg levegő lefelé száll, ezzel is hűtve őket. Vagy fém dobozba tesszük a jégakkut és azt be a ketrecbe, és akkor hozzá tudnak bújni. Valamint éjszakára kinyitjuk az ablakot teljesen, nappalra pedig becsukjuk, és a sötétítő függönyt behúzzuk. Sokan mindig azzal jönnek, hogy de hát ki kell nyitni az ablakot, de ha ebben a dögmelegben kinyitod, akkor csak a meleg jön be, és kimegy a jó hűvös éjszakai levegő. :) Szóval nappalra be kell csukni. Persze a legjobb a légkondi lenne, de az sajna nincs nekünk. :/
16/17 anonim válasza:
Tegyél be neki fém sütisdobozba jégakkut, arra ráfekhet, vagy a ketrec aljára lehet tenni lehűtött csempét, járólapot, pakolhatsz jégakkut a ketrec tetejére, hiszen a hideg lefelé száll, vagy tehetsz vizes rongyot a ketrecre, az ahogy párolog, hűt, vagy fagyasztott vizesüveget is tehetsz be rongyba csavarva.
17/17 anonim válasza:
A deguk nagyon könnyen megfáznak, már a legkisebb huzattól vagy hidegtől is tüsszögnek, esetleg a szemük is begyullad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!