Ha patkányt akváriumban akarok tartani kb hány literes kell neki?
Én minimum 50L-esben tudom elképzelni, de ez nagyon minimum 1 példány számára úgy, hogy emellett majdnem minden nap kiengedve kedvére mászkálhat.
És persze valami ráccsal le kell takarnod, mert különben kimászik.
Amúgy sokkal praktikusabb a ketrec.
Könnyebb mozgatni amit gyakran fogsz a takarítás miatt főleg.
Igazából a ketrecről nem sok jót hallottam, meg tudja rágni stb, ezért gondoltam akváriumra.
De ha a ketrec jobb, mutathatnál olyat ami megfelelne 1 patkánynak.
Dehogy tudja megrágni.
Nekem 4 volt, egyik sem rágta szét.
Persze rágcsálgatták, de a ketrec nem csirkehálóból készült, hogy szét tudják rágni :)
Ez pl. jó:
Nekem 2 ehhez hasonló van, bár ez nem túl ideális sokak szerint, nekem eddig megfelelt, 2-2 patkány élt benne, naponta ki vannak engedve, így jó nekik:
Itt találsz szuper ötleteket:
Amit másodjára linkeltél, olyat néztem már, csak kicsit nagyobbat, azt hiszem az ára is majdnem dupla ennyi volt. Pedig én csak 1 patkányt akarok tartani benne.
köszi a segítséget.
A patkány társas állat, szóval kettőt ajánlok, vagy napi 4-6 órát tölts vele. Nem tudsz neki a nap 24 órájában társaságot biztosítani neki, pedig igényli.
A terráriumban nagyon megáll a levegő, és a vizeletéből felszabaduló ammónia is ott marad, emiatt sokkal hamarabb lesz büdös, és neki sem jó, hogy azt a levegőt szívja. Nyáron borzasztóan felmelegszik, ketrecet is hűteni kell. Vagy ketrecbe, vagy sehová! A másik: szeretnek magasra mászni, ami egy terráriumban szintén nem megoldható. Vaterán egész olcsón lehet jó ketreceket kapni, minimum ekkora: [link] ketrec kell. Csinálhatsz is, az szerintem sokkal jobb, és olcsóbban kijön. Horganyzott ponthegesztett rácsháló kell, de az, amit könnyedén tudsz hajlítani, a merev sokkal drágább, és fölösleges. Ikeás olcsófajta könyvespolcot jól át lehet alakítani, de szekrényt is, pl. [link]
Nem tudja kirágni, ha az alját üvegből csinálod/csináltatod, akkor még azt sem tudja megkóstolni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!