Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Degu v Csincsilla? (Kérdésed...

Degu v Csincsilla? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Melyiket lehet jobban kézbe/hez szoktatni? Melyiket választanád? Minden infot előre is köszi!:)

Ja és ha tudtok jó tenyészete(ke)t lécci írjátok le!

2011. júl. 5. 20:33
1 2
 11/16 anonim válasza:
De a csincsillának sokkal több hely kell..ráadásul egyedül depressziós..de te döntesz:))
2011. júl. 8. 19:42
 12/16 anonim ***** válasza:
A degu is társas állat, szintén depressziós lesz egyedül, bár a helyigénye kisebb, mint a csincsilláé, szintén elég nagy ketrec kell nekik.
2011. júl. 8. 21:18
 13/16 anonim válasza:
Igen a degu is depressziós..És viszonylag nagy ketrec kell neki, viszont jóval kisebb mint a csincsillának...és nyáron szállítani is könnyebb őket.
2011. júl. 8. 22:12
 14/16 anonim ***** válasza:

A degu! Nekem már évek óta vannak deguim. Csincsillám is volt, de nagyon rövid ideig, egyáltalán nem jött be a családnak, úgyhogy visszaadtam a tenyésztőnek.

Egyedül is lehet degut tartani, csak akkor sokat kell vele foglalkozni, társaságkedvelő állatka. Legjobb kettőt tartani belőle. Ha egy párt veszel, akkor számíthatsz szaporulatra, de olyan aranyosak a picik! Szerencsére, mindig találtunk nekik gazdit.

Szóval, nagyon kezes, jópofa rágcsálók, eddig egy volt, amelyik kicsit olykor harapósabb volt, amúgy nem csalódtam bennük.

2011. júl. 8. 23:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Csincsi nekem volt előszőr 1db és írtó édes volt, pl amikor a fejét vakargattam mindig bújt oda és nyomta a fejét, nyakát, hogy azt is vakarjam, meg ha leültem a ketrec elé, már elkezdte produkálni magát. És ha kiengedtem rohangászott körbe-körbe, fel az ágyra is, ölembe is beugrott, és hát ari volt. Aztán mikor kirohangálta magát, visszafutott a ketrecbe és kiterült, mint egy hulla :) Vicces kis állat volt.

Később vettem neki egy párt, de az így netről, hogy tulajképp meg se néztem, csak dobozba hozták el, és az is szép volt, de azt nem tudtam kézhez szoktatni. Mindig elbújt a másik mögé. A régi csilla volt a védelmezője. Meg ez az új ez nem ment vissza a ketrecbe, és meg se lehetett fogni, csak ilyen nagy halász hálóval :)

Egyébként nekünk a hűtőszekrény kábelét blankolták végig, és telefontöltőt, meg mindent ami volt szabadon, hát igen a lakást meg kell csinálni csillabiztosra, mindent el kell barikádozni, hogy ne férjen hozzá a kábelekhez. De ha pl egy törpenyulad van, az is dettó ilyen. Degum nem volt sosem. Patkányaim voltak még, azok meg írtó okosak voltak, és őket lehetett rakni a vállamra is aztán ott ültek és a hajamat húzkodták :)

2011. júl. 10. 01:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Az igaz, akármelyiket választod, mindkettő rágcsáló, és kiengedni a lakásban csak felügyelet mellett szabad, vagy olyan helyiségben, ahol nem tud kárt tenni semmiben. Mi pl. a WC-ben szoktuk futtatni a degukat,, ott max. a linóleumba rágnak bele.
2011. júl. 10. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!