Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért harap a patkányom?

Eternal-life kérdése:

Miért harap a patkányom?

Figyelt kérdés

Vettem egy 2 hónapos patkányt, de akárhányszor kiveszem hogy kitakarítsam a ketrecet (2naponta), megpróbál megharapni és elmenekülni, ez már 2 hete megy, beszéltem hozzá kézből etettem, de ha csak benyúlok a ketrecbe vagy csak a rácsot megfogom egyből harap :S

Valami ötletet szeretnék hogy hogyan szelídítsem meg.

Előre is köszi!

2011. júl. 1. 23:58
1 2
 11/16 anonim válasza:
Én menhelyről hoztam egyszer egy nagyon vad patkányt, voltak patkányaim előtte már tenyésztőtől, és tudtam mire vállalkozom, nem volt egyszerű, de lassan szerintem a többiek hatására szépen megszelídült, már evett a kezemből, nem harapott amikor kivettem, szóval a társaság is nagyon fontos de elhamarkodott döntést ne hozz, nem úgy megy mint az embereknél ha veszel is mellé egy új jövevényt akkor szépen lassan szoktasd őket egymáshoz, mert ha nagyon bevadulnak akkor széttépik egymást, az is fontos hogy ha ezen gondolkodsz akkor mindenféleképpen ugyanolyan neműt válassz, nálam volt, hogy 7-en voltak és nem volt semmi probléma (jó nagy ketrecük volt mondjuk), de a beszoktatás sok időt vesz igénybe, és persze a szelídítés is, ne add fel én azt tanácsolom először ismerjen meg téged aztán maximum jöhet mellé még egy társ, mert az mindenféleképpen kellene, szeretik a társaságot!
2011. júl. 5. 10:27
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal! Igazság szerint eleve rosszpont hogy állatkereskedés, ott teljesen antiszocok lesznek, másrészt pedig 2 hónapos pati, szóval aránylag nagy. Nálam 4-5 hetesen kerültek ide, de szintén kereskedésből, szenvedtem is velük eleget, mire simipatkányok lettek.

Azt csináltam velük, hogy megvártam amíg kijön, kaja, simi, mert ha úgy nyúlsz be hozzá (ha nem ismer még eléggé) akkor támadásnak veheti, ezért harap. Utána, mikor már engedte magát megfogni, feltettem a vállamra, és hurcolásztam egy darabig. Általánosan minden pati szeret nyakban ülni :) Fontos hogy sokat kell vele foglalkozni (napi több órát is akár) főleg ha egyedül van. A magam részéről egy pár patkánypisivel gazdagabb lettem, mire hozzámszoktak, de megérte! Pl. most már csak nyalogat, kattog, rágcsál ("megbolhász") és ha bárhova viszem én vagyok a biztos pont ahová visszajön. Bár hozzátartozik, hogy ők sosem haraptak, viszont ha nyúltam feléjük visítottak mint az újévi malac.. szóval meg lehet szelídíteni, türelem kérdése. Hajrá új patkánytartó! :) :)

És ha további kérdésed lenne: www.rodentologia.hu Jófej emberkék vannak fent és rengeteget segítettek nekem mindenben! :)

2011. júl. 5. 13:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Amúgy a fiatalabb patkány... hát nem tudom mennyire szokja meg :S nekem szerencsém volt nem kellett ilyennel bajlódnom, mert egy alomból voltak, de vannak patkeszok akiket nagyon nehezen lehet összeszoktatni :S Sok múlik a természetén is. Viszont nem hiszem hogy rögtön egy új segítene abban hogy téged fogadjon el! Inkább először Ti szokjatok össze, és utána jöhet új patkány szépen lassan beszoktatva (pl. ne egyből a ketrecbe rakd be, mert harc lesz a területekért, ilyesmi dolgokra gondolok)

Előző voltam.

2011. júl. 5. 13:12
 14/16 A kérdező kommentje:
Én is próbáltam nem kivenni, hanem ki engedni de elfutott egyből az ágy alá, mire megfogtam szét harapta a kezem :S
2011. júl. 5. 13:34
 15/16 anonim válasza:
0%
ha ennyire flugos futam pati akkor lehet jobb ha elereszted a szabadba és veszel egy kisebbet de figyelj oda h 5hetesnél ne legyen idősebb mert kezelhetetlen leszmár. ! és tanulj a hibádból ! állatkereskedésből ne vegyél ! vagy csak ha rendelni tudsz akkor rendeltess.. én is állatkereskedésből vettem de nekem rendelték tenyésztőtől és csak őt hozták egyedül.. és mondom ha nincs türelmed hozzá és úgy látod hogy kezelhetetlen hagyd inkább.. lehet bacikat is terjeszt, hiszen kitudja milyen körülmények között volt tartva ! nem szabad állatkereskedésből háziállatnak venni így patkányt !
2011. júl. 5. 23:56
 16/16 anonim ***** válasza:

El ne engedd a szabadban, mert elpusztul!!

Pláne, ha albínó, jó feltűnő...

Mindenképp azonos nemű társat vegyél és nagyon fiatalt, ha mindenképp akarsz társat.

Én 2 picit vettem a meglévő 1 éves patim mellé régebben, de akárhogy próbálkoztam az összeszoktatással, vennem kellett egy másik ketrecet, mert véresre marták egymást.

2011. júl. 6. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!