Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért harap a patkányom?

Eternal-life kérdése:

Miért harap a patkányom?

Figyelt kérdés

Vettem egy 2 hónapos patkányt, de akárhányszor kiveszem hogy kitakarítsam a ketrecet (2naponta), megpróbál megharapni és elmenekülni, ez már 2 hete megy, beszéltem hozzá kézből etettem, de ha csak benyúlok a ketrecbe vagy csak a rácsot megfogom egyből harap :S

Valami ötletet szeretnék hogy hogyan szelídítsem meg.

Előre is köszi!

2011. júl. 1. 23:58
1 2
 1/16 anonim válasza:
0%
lehet
2011. júl. 2. 00:04
 2/16 A kérdező kommentje:
Ezt most hogy érted hogy "Lehet"?
2011. júl. 2. 00:08
 3/16 anonim ***** válasza:

Tenyésztőtől vetted, vagy kereskedésből?

Mert az sem mindegy.

Na meg ha annyi vele a kontaktusod, hogy 2 naponta kiveszed és felforgatod az életterét az igen kevés.

Az enyémek ( 4 volt, már mind meghalt sajnos ) ha otthon voltam a szobában mászkáltak az ágyamon, rámásztak a lábamra, bebújtak a zsebembe, nyakamba másztak.

Persze nekem sem volt időm ( és bevallom kedvem ) minden nap kiengedni őket órákra, de annyi időt töltöttünk együtt, hogy megszokják a szagom, hangom.

Érdekes, biztos megismerek, mert ha anyukám jött be a szobába, tőle féltek.

Néha engem is megharaptak, de ez csak óvatos kóstolgatás volt, mondjuk úgy, fogaik közé vették a bőröm, sosem vérzett.

Az első patkányom volt kereskedésből, ő élete végéig vadabb volt, mint a többiek.

2011. júl. 2. 00:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Kereskedésből vettem, van rá időm mondom beszélek hozzá kézből etetem, kivenni is kivenném, csak mondom egyből támad :S
2011. júl. 2. 00:54
 5/16 anonim ***** válasza:

Én sosem vettem ki őket, bár lehet, hogy a szelídebbek nem haraptak volna meg, mégiscsak a lakhelyükre való durva behatolásnak fogják fel.

Én csak kinyitottam a ketrecajtót és hagytam, hogy maguktól másszanak ki, majd akár rám is.

Mindig megvártam, hogy ők kezdeményezzenek.

Később aztán már lehetett őket tanítgatni, hogy odajöjjenek, ha hívom őket.

2011. júl. 2. 01:03
 6/16 anonim ***** válasza:

Amúgy a patik nagyon óvatos állatok, volt, hogy ki volt nyitva a ketrecajtó órákig, mégsem akart kijönni.

Néha nagy nehezen, hosszas unszolásra ( értsd: "cuppógó" hívóhang+valami extra finom dolog pl. sajt, főtt hús, dió ) kimászott, felkapta a csemegét és spuri vissza a helyére, ahol aztán komótosan elnyamnyogta.

Volt egy extra lusta patkányom, őt úgy tornáztattam, hogy napraforgómaggal hívtam magamhoz, amit szemenként adtam neki egyre távolabb a helyétől, amivel ő egyesével visszaszaladt a ketrecébe.

A kis mohó már meg sem ette, csak gyűjtötte egy helybe, mert rájött, hogy van több is :))

Nagyon édes állatok amúgy, én imádtam őket!

2011. júl. 2. 01:08
 7/16 A kérdező kommentje:
Én is, csak tudjam meg szelídíteni :D
2011. júl. 2. 01:29
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem régebben volt egy csuklyás patkányom. Kaptuk egy ismerőstöl fiatalon. Amikor bedugtam az ujjam a rácson keresztül, akkor megharapott, de ha kint volt, vagy csak bedugtam a kezem simogatni őt, akkor sose harapott meg és szeretett engem, nyalogatott is. :) Tehát nálam csak akkor harapott ha a rács között bedugtam az ujjam...amúgy sose tette. Érdekes!
2011. júl. 2. 09:33
 9/16 anonim válasza:
túl idősen került hozzád, már megszokott egy környezetet az állatkereskedésben. ugye ott nemjátszottak vele nem simogatták, teljesen elvan szokva az embertől. az én patim most kéthónapos és teljesen hozzám van nőve igaz 3hetes kora óta van nálam. hosszú idő lesz mire megszelídíted, nehéz elnyerni a patkányok bizalmát, viszont amikor már megbízik benned akkor már végtelenül kedves és hálás kisállatok : ) először próbált úgy hogy kinyitod a ketrecét hogy jöjjön ki egyedül.. de úgy hogy mondjuk leülsz a ketrec elé.. ugy h ne tudjon elszaladni ha kijön csak hozzád tudjon menni.. meg hívogassad ha nem jön 'cuppogj' neki.. meg lehet nálad valami finomság.. és h akijön és oda megy a kezedhez akkor oda adod neki valószínűleg egyből spurizni fog vissza a helyére.. de aztán egy időután megint kifog merészkedni akkor megint legyen nálad jutalom falat ez a jutalom falat lehet mondjuk egy szem macska kaja / száraz / vagy egy darab szárított hal.. vagy egy parizer darabka.. amit nem eszik mindennap.. amit csak akkor kap amikor jó gyerek.. : D remélem érted.. egy idő után már bátrabb lesz is kifog jönni teljesen : ) és már benned is jobban meg fog bízni mert tudni fogja hogy te jó vagy mert ételt adsz neki.. türelemmel mindent el lehet érni :) remélem tudtam segíteni és sok sikert a szelídítéshez ! :) remélem fogsz majd írni ha sikerült valamit elérned nála ! jaah és a harapásról.. mekkorát harap ?? nagyot ? erőset ?? vagy csak éppen hogy megcsípi az ujjad ??
2011. júl. 2. 13:06
 10/16 A kérdező kommentje:
Amikor először írtam akkor nagyot harapott, most már csak épphogy a bőröm felkaparja, az ételért kijön és vissza is megy már vagy 30x megcsináltam vele, de ha nincs nálam étel ki se jön, és ha benyúlok harap, segítene ha vennék egy fiatalabb patkányt is (Amúgy is 2-t szeretnék mert társas állat) és azt magamhoz szoktatnám és eltanulná attól hogy nem bántom?
2011. júl. 4. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!