Tengerimalacot, nyuszit hogy lehet arra szoktatni, hogy egy helyre végezze a dolgát?
szia
szerintem egyik állatnál sem tudod sazbályozni.
nekem a tengerimalacom egy sarokba pisil.és legtöbbször 1 helyre is kakil:)
Nekem a nyuszim szobatiszta volt!Nem volt ketrece,egy kosárkában aludt,és külön tálcán volt neki alom,ahová végezte a dolgát.Sehova máshova nem piszkított a lakásban.Sőt,ha családhoz mentünk,ha szüksége volt,beugrott a kosarába,és inkább oda végezte a dolgát.
A tengerimalacom is egy helyre végezte a szükségletét!
Fontos, hogy amikor megveszed a kis nyuszit, akkor ne engedd ki rögtön, hagyni kell egy ideig a ketrecében, hogy ott jelölje ki azt a sarkot, ahova pisilni fog, utána érdemes alomtálcát tenni abba a sarokba. Az én nyuszim szobatiszta, úgyhogy teljes mértékben rá lehet szoktatni őket!! Az sem rossz ötlet, ha a szobában is elhelyezel egy alomtálcát, de szinte biztos, hogy nem oda fog pisilni. :)
A nyuszimnak elég nagy ketrece van és amikor kiengedem (kinyitom az ajtaját a ketrecnek) akkor nyitva is hagyom, amíg kint van, és Ő úgy ugrál ki-be, ahogy akar.. megszokta, hogy ha beugrik akkor ott a kaja, eszik, iszik és pisil.. az az ő kis birodalma, és szinte hihetetlen, de akkor is beugrik ha csak pisilnie kell.. Ha pl. a ketrecét leslagozom az erkélyen és hagyom, hogy leszáradjon, akkor képes órákat várni a pisiléssel, amíg nem rakom vissza a helyére a ketrecet, friss alommal és sok "finomsággal".. :D
Érdemes így kialakítani a helyét a nyuszinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!