Tényleg nem tanácsos a tengerimalacnak ugyanabból a gyümölcs/zöldségből sűrűn adni?
Szia! Nekem nincs malackám, de egy kisállat kereskedésben dolgozom ahol azért elég gyakran kell velük foglalkozni! :)
Nyugodtan adhatsz neki egymás utáni napokon almát, répát stb. Semmi baja sem lesz! Tudod sok olyan ember ír ilyen állatokról, akik még nem is láttak ilyet és ilyenkor sok zagyvaságot összehordanak! Adhatsz neki pl. minden nap sárgarépát és mellé esetleg salátát, almát vagy amit éppen szeret! A lényeg, hogy ne csak sárgarépán élje le az életét. Tehát legyen változatos az étrendje! Reggel adj neki bőségesen enni és akkor többször nem kell egy nap! Ha kiürül a tálja délutánra nem kell rögtön feltölteni, nehogy bezabáljon! Kellemes pillanatokat a malackához :))
szia.
nekem is van tengerimalacom és én erről még nem hallottam.
Én úgy szoktam csinálni,hogy reggel adok neki gyümölcsöt pl:alma,cseresznye,dinnye(havan)este pedig zöldséget.
És persze mindig van előtte széna,víz,táp.
Csak arra ügyelj nagyon,hogy K BETŰS zöldséget,gyümölcsöt ne nagyon adj neki,mert nagyonkönnyen felpuffasztja és következményei lehetnek.
És igen,mintmár az előttem lévő leírta,szennyezett helyről ne szedj neki fütet!!!
A zöldségeket /gyümölcsöket a biztonság kedvéért mindig mosd meg!!
Jó malacozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!