Sziasztok! Az lenne a kérdésem a vadászgöri tartókhoz, hogy szerintük megfelelő helyet biztosítanánk-e a kisgörénynek az udvaron. Kicsit korai még a kérdésem mivel tavasszal szereznénk be a vadászgörit, de én már most szeretnék mindent lerendezni magamban, hogy tavasszal semmi gond ne legyen majd, és nyilván a kíváncsiság is bennem van, hogy mindent jól fogok- e csinálni :P. Kutyával együtt lenne az udvaron, de elkülönítve, a kutya nem veszélyeztetné :) Szél, és eső védetté "varázsolnánk" a ketrecet :) Az eső nem tudna becsapni, a szél nem nagyon fújna be, a ketrec nem ázna be. Emellett még természetesen lenne meleg vacka, függőágyak, bújócsövek, és mindenféle játék :) Télen a házban lenne tartva. Szerintetek megfelelő hely lenne egy görike számára? A ketrec méretei: Magasság: 150 cm, szélesség: 80 cm, hosszúság: 100 cm (2-3 emeletes lesz majd :)). Elég lesz? :) Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. jún. 14. 23:48
1/8 anonim válasza:
Hát,a játék (hogy ne unatkozzon) és a meleg,de jól zárt búvóhely (aludni,vagy hidegben) az kell neki,meg árnyék.És ami fontos hogy csak akkor legyen kint ha nap közben is elég időt tudsz biztosítani neki a ketrecen kívüli mozgásra.Nekem bent van a szobámba és néha ha nem érek rá csak kiengedem és elszaladgál,és így megvan a napi mozgásszükséglete.Sok boldog órát és hosszú szeretettel teli éveket kívánok nektek (: (És sok sikert a rosszcsonthoz (: )
2011. jún. 15. 00:00
2/8 A kérdező kommentje:
Amiket leírtál mind biztosítani tudom :) Nagyon szépen köszönöm a választ és a segítséget :) Köszönöm a jókívánságot is ^^
2011. jún. 15. 00:03
3/8 anonim válasza:
Szia!
Egy ekkora ketrec csak úgy elégíti ki a mozgásszükségletét, ha legalább naponta 1-2 órát szaladgálhat szabadon pl a szobában.
De ha mondjuk meg tudod oldani, hogy készítsetek neki egy 3-4m2 alapterületű kennelt (az alját le kell betonozni és úgy befedni földdel, és 100%osan szökésbiztosra kell építeni) amibe természetesen te is be tudsz menni:) akkor akár egész évben tarthatod kint - egészségesebb számára minthogy egyszer a meleg, zárt lakásban lakik, egyszer meg kint.
2011. jún. 15. 12:50
4/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm :)Természetesen lenne mozgatva :) Még az az ötletem, hogy a melléképületbe lehetne tartani egész évben, aminek a fűtését télen meg is tudnám oldani :D Ez jó ötlet?
2011. jún. 15. 19:40
5/8 anonim válasza:
Így is lehet.
A lényeg, hogy ha kint tartod akkor egész évben kint tartsd (és télen vígyázz, hogy ha beviszed a lakásba ne sokáig legyen fűtött helyen mert amikor újra kiviszed megfázhat) ha pedig bent akkor bent. Persze egy benti görit is lehet télen sétáltatni, nem lesz baja, bár a legtöbbnek úgysincs sokáig kedve kint maradni:)
Az én görim (most még csak 3 hónapos) egész évben kint lesz, az erkély teljesen az övé - sikerült szökésbiztossá tenni igazi kis görény-paradicsomot építettünk neki. Minden nap bejöhet a szobába, de legtöbbszőr inkább én megyek ki hozzá játszani.
2011. jún. 15. 21:38
6/8 A kérdező kommentje:
Tök jó :D Sajna nálunk ez nem megoldható :/ A melléképület és a kinti tartás. Csak attól félek, hogyha egész évben kint lenne az udvaron akkor megfázna. Inkább melléképületbe teszem szerintem :)
2011. jún. 15. 23:07
7/8 anonim válasza:
Ha kint lesz akkor kell neki egy megfelelő méretű odú (lehetőleg hőszigetelt), amit télen kitömsz ruhákkal - teljesen beleássa magát, néha meg sem lehet találni őket:)
Télen kicsit többet kell neki adni enni, így tud zsírt tartalékolni. Ha egész évben kint van akkor ősszel felszed néhány deka plusz súlyt és sokkal dúsabb szőrt növeszt mint a benti görik - nagyon jól alkalmazkodnak a kinti időjáráshoz.
Ha meg két görit tartasz együtt még melegítik is egymást:)
Sok sikert a göritartáshoz!
2011. jún. 16. 10:36
8/8 anonim válasza:
Szerintem meg tudod oldani.Én is ma költöztettem ki a kisasszonykámat. (: 1. voltam
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!