Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » SOS! Viszketésre valami? Rüh.

SOS! Viszketésre valami? Rüh.

Figyelt kérdés
Tengerimalacaim vannak, járok velük orvoshoz mert állandóan rühesek. Már forgács helyett régi pulóvereket és rongyokat rakok alájuk, amit elég sűrűn cserélek is. A szénát amit kapnak fertőtlenítővel tisztítom, ezt az orvos adta, mondta nyugodtan ehetik. Az ivóvizükbe antibiotikumot vegyítek, ezt is a doki adta, mosdattam őket 2 féle szerrel amit az orvos adott..van javulás, viszont az egyik hím malackán most észre vettem egy nagy vérző sebet. Neki eddig még nem volt ilyen, meg van ijedve, fáj neki....Mit kenhetnék a sebre neki, vagy várjak amíg varrasodni kezd és akkor kenjem be? Most kellene valami amitől gyorsan gyógyulna....Bepanthen?
2011. máj. 16. 20:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Betadine és Bepanthen mehet a sebre.

A ketrecet fertőtlenítsd (ecettel), az orvosnak meg tudnia kellene, hogy Ivermectin injekciót igényelnek a malacok ilyenkor már...

2011. máj. 17. 06:07
 2/3 anonim ***** válasza:
A malacnak nem jellemző betegsége a rüh. Előzőnek igaza van ivermectin injekció kéne nekik és otthonra rodemectin-spot-on csepp. a sebet betadinnal kenjed naponta 3x és ha varas mehet rá körömvirág krém. Ez antibakteriális hatású és nagyon jó a malacoknak sebgyógyulásra. Vegyél nekik C-vitamin cseppeket is és napi 1x 4-5 csepp kellene a szájukba, vagy zöldségre csepegtetve.
2011. máj. 17. 20:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! Az inekciót kérni fogom majd a dokitól, a többi szert beszerzem a patikában. A Bepanthen segített, szép puha bőrük lett ( nem korpás) viszont most meg bedagadt a füle az egyiknek...már nagyon kétségbe vagyok esve, hogy mindig van valami baj...nincsenek huzatos helyen, minden amit kapnak tisztított, a helyük fertőtlenített..:(
2011. máj. 19. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!