Allergia a hörcsögszőrre. Tarthatok egyet így?
Allergiás vagyok a hörcsögszőrre,nem súlyos. Ezek a tünetek szoktak fellépni :
tüsszögés,szemfolyás ill viszketés,torokviszketés-kaparás,köhögés.Több nem igazán,és ezek a tünetek is csak 1-3 nap után lépnek fel. Kb 1-2 éve volt egy hörcsögöm,de el kellett ajándékoznunk emiatt. Lehetséges ,hogy azóta enyhült az allergiám? Ha vennék egyet mennyi időbe telne mire hozzászokna a szervezetem, és elmúlna az allergiám(már ha lehetséges)?
Már iszonyatosan szeretnék otthonra egy apró kis szőrgombócot,de nem merem megvenni. Pedig az állatok a mindenem,de így...Elég necces. :\
Várom a véleményeket!
13/L
Keress inkább más kisállatot, ami hasonlít a hörcsögre, pl a sztyeppi lemminget és a törpehörcsögöket sokan még össze is keverik.
Az allergiával nagyon meg lehet szívni, ha sokáig kiteszed magad az allergénnek. Nem érdemes ezzel rizikózni.
Második: Nem egyszer voltam allergia teszten,és igen is allergiás vagyok az állatszőrre(legalább is a legtöbbre). Igen,furcsa,de nálam soha nem vált ki azonnali allergiás reakciót,növényeknél,és állatoknál is 1-3 nap múlva lépnek csak fel a tünetek.Mamámhoz is elmentem nem egyszer,órákig dajkáltam a macskáját,de mindig csak a következő napon jöttek ki rajtam a tünetek.
Amúgy én nem egy olyat hallottam,hogy hozzá tud szokni a szervezet,ráadást orvosok szájából.De végül is nem tudom. :S
Köszönöm a válaszokat!
Bár most,hogy így átgondolom lehet,hogy a forgács volt az allergiám oka. Visszaemlékezve,ha a kezembe vettem a hörcsögöt(akvárium az emeleten),és lementem vele a földszintre,soha nem kellett tüsszögnöm és semmi egyéb,mindig csak az akvárium közelében.
Így már esélyesebb lenne a dolog? De így jobban átgondolva tényleg így emlékszek. Remélem így van... (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!