Milyen állatot válasszunk?
Nemsokára külön költözünk a párommal, és felvetődött a háziállat-kérdés.
Kutya - macska nem jöhet szóba, mert elég pici a lakás. Így maradtak a kisállatok.
Nem tudjuk eldönteni milyen állatkát vegyünk, mindegyiket szeretjük, a nyuszitól kezdve a tengerimalacig.
Ti milyen állatot ajánlanátok?
Kettőt szeretnénk hogy ne unatkozzanak, azért lehessen néhanapján simogatni őket, és ha lehet ne kerüljön egy vagyonba a tartásuk - szeretnék mindent megadni nekik :)
(A zaj meg ilyesmi nem érdekes, azt már megszoktuk :D)
A patkány tényleg jó. :) Szeretik, ha foglalkoznak velük, okosak, kedvesek, az azonos neműek is tökéletesen elvannak.
A nyuszikat, ha jól tudom, csak akkor lehet együtt tartani, ha ivartalanítva vannak, és akkor is csak fiút-lányt.
Én is a patkányt javaslom. Okos, tanítható dolgokra, visszamegy a ketrecébe is ha megtanítod rá.
Megesz mindent, még ha nincs külön patkánykajája, a te kajád is jó neki. Egy kis csirkehusi, saláta, de még a pizzát is szereti és olyan 6 évig él, ellenben a hörcsögökkel, mert azok sztem olyan 2-3 max.
ma 11:14:
A patkány sem él ám 6 évig. "Élettartamuk 3-4 év, de ezt életkörülményeik nagyban befolyásolhatják."
-----
Én is a patkányt ajánlom, intelligens, tanítható, szobatiszta, ragaszkodó állatok.
Pár szó róluk:
Ha Bp.-iek vagytok és a patkány mellett döntöttetek, akkor szerintem tőle vegyetek patkányt. Kézhez szokott egészséges kicsiket adnak el.
Vagy táncolóegér. Azok elvannak magukban is, nem harapnak, nem szöknek. (Ezért inkább őket, mint a normál egereket, azokra figyelni kell, ne szökjenek meg...) Csak társasan lehet őket tartani.
Köszönöm a válaszokat, ma besétáltunk egy állatkereskedésbe körülnézni, és az eladó éppen egy kosorrú nyuszival játszott. Egyszerűen tünemény volt, úgyhogy azt hiszem eldőlt a dolog :P
Bár lehet az előszobába szerzek egy patkányt is, legalább anyósom nem látogat meg többet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!