Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogy lehet kézhezszoktatni...

Hogy lehet kézhezszoktatni egy nyuszit?

Figyelt kérdés
Régen volt nyuszimnem tudom hogy de akkro simán már másnap fel tudtam venni és imádott ölbelenni.Most pénteken vettem egy kisnyuszit.Már viszonylag megszokta a környezetét, futkos a szobában, a ketrecbe be tudok nyúlni,kézből eszik, szaglászik,sőt még az ölembe is bele mászik(bár csak a kaja miatt, állandóan zabálna),simogatni s lehet, nem szalad el,de utája ha felvesszük,sőt ha van lehetősége egyből ki is ugrik a kezemből.Ha nem adok neki enni akkor az ölemből is kimászik.Ugrál össze vissza,meg szaladgál,de jó lenne ha fel tudnám venni, csak nem tudom hogyan kell erre megszoktatni.Szeretném majd néha levinni a fűre.
2011. ápr. 11. 08:53
 1/6 anonim ***** válasza:
erre én is kíváncsi lennék, mert nekem is 1 hete van meg a nyuszim. bár én nem nagyon próbálom ölbe venni még, csak a földön játszunk. egyébként szerintem mindenképpen a kaja lesz a megoldás kulcsa :)
2011. ápr. 11. 09:17
 2/6 anonim ***** válasza:
de ugye, nem csak húsvétra vetted, és az ünnepek után mehet amerre lát?
2011. ápr. 11. 09:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Dehogy!Én nagy állatbarát vagyok, rengeteg állatom volt már.Szeptemberben halt meg a 6-7 éves nyuszim és úgy gondoltam már itt az ideje egy újnak.Már elég jó idő van és 1-2 hónap múlva már ki is tudom rakni az udvarra.Cak az elő nyulammal valahogy könyebb, volt.Ő nem lakott ketrecben csak a szobámban és a fürfőszobában(de mindenhová bekakílt).ezért ez a nyuszi most ketrecben lakik egy ideig amíg megszokja h. hova wc-en.Így elég nehéz kézhezszoktatni,mert így nem állandóan az ölemben van(sajnos nem is akarja h. felvegyem),hanem csak 1-2 óránként van kiengedve, illetve hétköznap reggel+este.
2011. ápr. 11. 09:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát ezt én se tudom. Kajával talán, ha ölben eteted.

Nekem is volt egy nyulam régen, de az sosem volt ölben, csak földön rohangált, meg felugrált ide-oda, egyszer a mosógépbe is beugrott :/

2011. ápr. 11. 13:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Azzal már nincs gond, h. ölbe ne menne(de persze csak a kaja miatt, még a simogatás nem okoz neki akkora élvezetett),csak felvenni nem tudjuk.Pedig annyi nyuszi van amit tök simán fel lehet venni.
2011. ápr. 11. 13:35
 6/6 anonim ***** válasza:
megfogod a ketrecből és beleteszed az őledbe és simogatod közbe adsz neki kaját és kész :D
2011. ápr. 17. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!