A törpehörcsögöknél egy terráriumba lehet rakni a hímetés a nősztényt?
Nekem is vannak törpehörcsögeim és van tapasztalatom e témában. A fiatal és testvér (!) max 2 hónapos hörcsögök még jól megférnek egymás mellett. Aztán ahogy fejlődnek egyre jobban lesznek harciasabbak.
Ez a dolog tényleg attól függ, hogy a hörcsögök befogadják-e egymást. Ha én kicsiket akartam, akkor próbálkozni kellett. A nőstények tüzelnek, bizonyos időnként. Ezt az időszakot csak megfigyeléssel lehet megállapítani. Ha betesszük mellé a fiút és a lány 'behomorít', akkor nyert ügyünk van, pláne, a nem alakul ki harc. A harc nagyon durva tud lenni (tapasztaltam), nincs hangja az egésznek, de úgy beleharapnak egymásba, hogy fér folyik rajtuk (kis testű állatoknál a kis vérveszteség is súlyos). Az ember azt hinné csak hemperegnek...
Ha sikerül a párzás, akkor 2 hét sem kell és pici, csupasz hörik fognak megjelenni az anyjuk alatt, amiket szoptat.
Én külön terráriumban tartom a fiút és a lányt, nem lenne egy nyugodt pillanatom, hogyha együtt lennének és arra gondolnék, hogy mikor ölik már meg egymást. (Ilyenem is volt...) :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!