Hogyan taníthatom meg a tengerimalacomat inni? Aggódok:/
4napja van nálam, de alig akar inni. Csak akkor iszik ha én oda tartom a szájához és erősködök pár percig.
most 8 hetes, a tenyésztője azt mondta, nála is golyós itatóból ivott, úgyhogy itt is inni fog. De nem iszik!!!:S Félek hogy szomjan hal, meg amúgy is az lenne a normális ha inna. Most hétvégén hozom el a négy hetes barátnőjét abban reménykedek talán ő majd megtanítja újra inni.
Amúgy már próbáltam azt hogy almával bekentem, 1x odament ivott egy pár kortyot és azóta nem... az itatóján látnám ha ivott volna mert lejjebb menne a vízszint.
Mit csináljak?? Kétségbe vagyok esve:(
20/L
Egy nagyobb itatóból sok vizet ki lehet inni úgy, hogy alig megy lejjebb a vízszint.
Nem figyeled napi 24órán át, tehát ha iszik, vszeg nem látod.
Nem egy okos állat, de túlélési ösztönei azért vannak, nem fogja magát szomjan dögleszteni.
Szerinted mekkora pocakja lehet egy 8 hetes malackának? Lehet, hogy ivott, csak pár csepp is elég volt. Már nem szomjas.
De ha nagyon aggódsz, talán csepegtetővel lehetne a szájába juttani egy pici vizet.
A golyóst talán úgy tudnád megtanítani neki, hogy megmutatod neki, hogy kell szívogatni! :)
Megmutattam már neki, hogy hogy tud inni de nem hajlandó rá őfelsége.
Kap gyümölcsöt meg zöldséget tehát van miből egy kis minimális víz mennyiséget kimérnie...de volt már tengerimalacom, a páromnak is vannak és azok egész nap ittak /isznak, sokszor még éjszaka is kattogtatják az itató csőrét. Ezért pánikolok annyira.
sztem ne aggódj : )
biztos h ivott, amikor szükségét érezte, mégha nagyon keveset is.
nem hiszem,h. bármi meggátolná az ivásban, és tuti,h. öngyilkos sem akar lenni, úgyh. nem lesz baj.
napi negyed kigyóuborka fedezi az összes vizszükségletét...
ha ubit vagy paprikát kapnak az enyémim,viz felé se néznek...bezzeg ha rápa,vagy más kevesebb nedvtartalmú,akkor fejenként 1 deci elfogy...
ne aggódj,nem hal szomjan,elég neki az a viz ami a zöldségekben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!