Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért ilyen büdösek az egereim?

Miért ilyen büdösek az egereim?

Figyelt kérdés

A napokban egyre szagosabbak az egereim,főleg este.Eddig is volt szaguk,de nem ekkora.

Heti 2 alkalommal takarítom őket,és 2db egérről van szó.

Alomként illatmentes faforgács almot használok.

Szerintetek miért ilyen büdösek?Mi lehet az oka?

2011. márc. 18. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát, az egereknek van egy jellegzetes "illatuk", főleg a hímeknek. Mennyi idősek? Nem mostanában lettek felnőttek?

Próbáld meg, hogy a forgács alá teszel macskaalmot, vagy teljesen más almot veszel, pl. szalmapelletet vagy csutkaalmot. Ezek jobban tartják a szagokat. Meg ha vannak berendezési tárgyaik (kuckó, mászóka stb), azokat is mosd ki alaposan.

2011. márc. 18. 16:17
 2/9 anonim ***** válasza:

A hím egerek tudtommal szagosabbak.

Különben az egereknek van egyfajta szaguk, amitől sajnos gyakori takarítással sem lehet igazán megszabadulni. Lehet, hogy meg kellene próbálnod másfajta tápot adni, meglehet, hogy az bomlik (a hörcsögeimnél az alma kezdett rohadni legutóbb, ahogy elásták a forgács alatt és nem vettem észre, hogy kivegyem).

2011. márc. 18. 16:17
 3/9 anonim válasza:

Nekem is volt egy egész egércsaládom. Nagyon arik!

Először is az ürülékük olyan büdi. Ezért ajánlatos inkább 2 naponta cserélni az almot, és ha lehet használj illatosított forgácsot. Vákumcsomagolt kiszerelésben árusítják citrom v. zöldalmaillattal.

2011. márc. 18. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Élnek még?
2011. márc. 18. 16:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Az egyik egeret karácsonykor,a másikat február elején kaptam.Az eladó azt mondta hogy akkor,amikor megvettük 2 hónaposak voltak.

ÉS az illatosított alomra nem lehetnek allergiásak?

2011. márc. 18. 17:30
 6/9 Platypus ***** válasza:
Az illatosított alom veszélyes, nem tesz jót a tüdőnek. Valószínűleg a fiatalabbik egered most érte el a felnőttkort, azért lett büdösebb. Az egereknél ez normális, a hormonok hatására kerülnek extra szaganyagok a vizeletbe. A pellet és a csutkaalom valamit segít, de egy házi egérnek mindig érezhető marad a szaga.
2011. márc. 19. 11:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Fehérje! nekem patkányom van, ha túl sok fehérjét kapnak (tojás, különböző zöldségek, kutyatáp, husi) akkor büdibb a vizelete. egérnél is így van, én úgy tudom. szóval ha bármiből is sokat kap amiben fehérje van,akkor azt csökkentsd ;)
2011. márc. 19. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Áhh, hagyd a praktikákat, ez jobb nem lesz. Volt 4 egerünk, először 2 fiú, aztán 2 lány, meghaltak sajnos (öregek voltak, nem miattunk). Na azok basszus tudtak alkotni, néha kivittem az erkélyre, mert nem tudtam aludni a szagtól. A pisijük olyan büdös, ha több forgácsot szórsz be, valamivel többet nyel el, de büdös marad ugyanúgy. A lányok nem annyira vészesek, barátságosabbak is picit, de a fiúk szaga kegyetlen. Egyszer nem vettem észre, hogy mikor kivettem a srácot, lepisilte az iskolatáskámat, és egész nap égett a fejem, hogy a két méteres környezetemben iszonyú erőteljesen áradt ez a csöves-hugyszag... XD

De ha újra kéne kezdeni, nem vennék egeret. Főleg a szag miatt. :D

2011. márc. 20. 22:54
 9/9 A kérdező kommentje:

kösz a boldog híreket x)

Majd próbálkozok 1-2 dologgal amit leírtatok.

2011. márc. 21. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!