Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért ilyen a tengerimalacom?

Miért ilyen a tengerimalacom?

Figyelt kérdés

Már kérdeztem hogy miért fél ennyire a tengerimalacom.Azt írtátok rá hogy próbáljam meg a füle tövénél vakargatni nekik,és a kezemből etessem őket.Van egy 1 éves és egy fél éves malackám,a fél éves egy hete került hozzám.Nagyon jól összeszoktak,sokat játszanak.A nagynak ha vakargattam a fülét nem adott ki semmilyen hangot,most adott ki vagyis gondolom tetszett neki,de amikor elveszem a kezem akkor megijed és beszalad a házikójába,az etetés sem megy mert nem veszi el a kaját a kezemből.A kicsi szereti ha vakargatom a fülét,de ő is nagyon fél,a répa a kedvence amit nagyon szívesen eszik a kezemből,de az után is fél és szalad vissza a házába.

Bocsánat a hosszú szövegért és előre is köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 17. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:

nem 1 hét mire megszok téged,adj neki időt

simogasd,adj neki uborkát,kevés salátát

nem mind eszik kézből,szelid malackáim vannak,de az egyik olyan hogy ha eszik békén kell hagyni...bármikor máskor jön hozzám,mászik fel az ágyamba (lépcsős megoldású,ők meg sokat vannak szabadon)...de enni csak egyedül

2011. márc. 17. 21:08
 2/4 anonim válasza:
Szerintem az segít a legtöbbet, ha a kezedbe veszed, és úgy simogatod, esetleg magyarázol neki, akkor jobban megismer utána a hangodról, illatodról. Sok kitartás kell hozzá és türelem. De ha minden nap kiveszed, biztos, hogy meg fog szokni.
2011. márc. 18. 15:55
 3/4 A kérdező kommentje:

A nagy már megszokott,de mégis fél:(

Türelmes vagyok..csak kicsit szomorú ezek miatt..annyira szeretem őket és rossz hogy ők engem nem.

Köszönöm a válaszaitokat!

2011. márc. 18. 18:29
 4/4 Cuky123456789 válasza:
Ha ne megy a kézből etetés, akkor egy kicsit meg kell éheztetni. Nem azt mondom, hogy kínozd, csak éheztesd meg, hogy ő jöjjön oda, és kérje, akkor nyújtsd oda, és el fogja venni. Ha elsőre nem veszi el, akkor a malacka úgy gondolja, minek vegyem el kézből, úgyis odaadja. Ilyenkor ne tedd be a kaját, és rájön, hogy muszáj elvennie. Tudom kicsit fura, hogy éheztetni, de ez jó módszer.
2011. márc. 19. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!