Tiszafüreden és környékén hol kaphatnék törpe nyulat?
Sajnos abban nem tudok segíteni hogy konkrétan hol, de egy jó tanács: mindenképp tenyésztőtől vedd! a boltokban sokszor legyengült, beteg állatok vannak, akiknek származásáról nem sokat lehet tudni, sokszor nem is a kiírt fajtát adják el, hanem valami keverék vagy házinyuszit + nem valami kézhez szoktatottak ezek a kicsik.
Megbízható tenyésztői lista: [link]
Első vagyok...a nagy számok törvénye alapján pedig bizony a tenyésztőktől kerülnek ki az egészségesebb, tényleg fajtatiszta egyedek. Örülj neki hogy ekkora szerencséd volt inkább.
Csak úgy, mint a kutyáknál, a macskáknál, nyusziknál is vannak szaporítók akik a pénzre mennek, valószínűleg ilyet fogtál ki. Rengeteg pesti tenyésztőt ismerek/ hallottam a hírüket, és ők speciel egytől egyig megbízhatóak.
Inkább ne biztassunk senkit a kereskedésekből való vásárlásra, épp az lenne a cél hogy az állatokat ne egy üveg vacakban, normális ellátás nélkül árulják. Ha nem kelendőek, nem fogják őket venni a bolt tulajok, a szaporítók sem termelik őket majd zsákszámra leadásra.
Szerintem emiatt érdemes energiát áldozni a tenyésztőre.
A www.torpenyul.hu oldalra több tenyésztő is ír, tőlük is lehet érdekelődni privátban a kiválasztott tenyésztő megbízhatóságáról (nem jellemző a rivalizálás), vagy akár egy gyakorlott nyulastól is.
Lógófülű kosorrú nyúl pedig nincs. Törpe kosorrú és mini kosorrú van. Persze ez nem sok mindenen változtat, de akkor is...
Nem csak az egészségesebb, hanem a barátságosabb, kézhez szoktatott nyuszik is inkább tenyésztőtől kerülnek ki, mindent elmondanak a tartásról, és ha gond lenne az állattal, akkor kérdezhetsz is később ( a jó tenyésztőtől). Egyszerűen utána kell nézni hol érdemes venni.
De mindegy, a te döntésed, én csak jót akarok.
Állatkereskedésben is lehet egészséges jóltáplált szocializált nyúl. Nálunk (Bp-n)is van egy állatbolt ahol 99% (azért nm vok benne biztos) hogy jól tartják őket:)
Persze azért a tenyésztő ÁLTALÁBAN megbízhatóbb :))
Jó nyuszizást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!