Mit kezdjek ezzel a domináns nőstény malaccal?
Nagyon rég óta tartok malacokat, így sok-sok tapasztalat útján szerzett információm vannak róluk.
Van egy nőstény (6 éves) és egy hím malacunk, őket egy évben maximum kétszer engedjük össze.
De most úgy döntöttünk túl öreg már a lány további szülésekhez, így megtartottuk az egyik kislányát, hogy legyen társasága..
A kislány most 6 hetes, és az anyuka elkezdte bántani, harapdálni, a kislány fájdalmasan sikolt és menekül.
Sajnos nincs még egy ketrec meg hely sincs a lakásban, hogy már az ugyanolyan nemű malacokat se tudjuk együtt tartani.
Van ötletetek? Inkább hagyjam egyedül, ha ennyire nem képes senkit (hímeken kívül) elviselni maga mellett? Mindig azt olvastam, hogy a nőstények békések, társaságszerető lények, hiszen a pampákon is együtt, egymásra utalva éltek.
szia vannak ilyen agresszív egyedek, nekem is van.
MUSZÁJ külön költöztetni őket vagy különben meghal a másik
Már ideje volt "pihentetni" a malac mamát,mivel már három éves kora után nem ajánlott fialtatni.
Amíg a mama nem okoz sebeket és nem kocogtatja a fogát addig szerintem nem kellene külön tenni őket.Most érezteti a kicsivel,vége a "gyerekkornak"most már ő egy alárendelt nőstény a mama pedig a főnök.Most tanítja meg a kicsinek,mit tehet,hova fekhet,mikor ehet stb.Nekünk lehet kicsit durvának tűnhet de ez náluk természetes viselkedés.A kicsi sirdogál,még bele kell tanulnia az uj helyzetbe!!Biztos vagy benne,hogy a pici kislány?Ha berreg és riszál esetleg mászná a mamát akkor van gond,de nem vészes mert mehet a papa mellé.
Ha most elválasztod és hónapok múlva ismerteted őket megint össze,akkor olyan mint két idegen malac.
Tuti kislány, volt két másik kisfiú, őket már a negyedik hét végén az apukához kellett tennem, mert ivaréretté váltak.
Náluk bezzeg semmi gond, pedig ott kellene a rivarizálásnak lenni.. De az apuka egy hatalmas mamlasz, sok malaccal találkozott már életében, de mindenkivel jól kijött. :)
Na, azt nem tudtam, hogy 3 évek kortól nem ajánlatos fialtatni őket, de így is tökéletes egészségi állapotban van az anyuka, pedig lassan 7 éves lesz.
Nem tűnik súlyosnak a rivarizálás, bár az anyuka csattogtat, és a vérfolyást nem akarom megvárni. Úgy vettem észre, akkor bántja az anya a kislányt, ha kiveszem a kislányt, és visszarakom.. Szerintetek van ebben logika?
Tegnap figyeltem őket, és pl ha csattogtatott az anyuka,kaptak egy kis adag szénát, és máris elterelődött a figyelmük, aztán elaludtak.. Szóval 1-2 óráig nyugalom volt. Hát most rajtuk tartom a szemem a 4 napos ünnep alatt, aztán meghozom a döntést.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!