Vettem ma egy lány tengerimalacot, és találtam a bőrén egy gumót, és nem tudom, hogy mi lehet az. Az üzletben 2 hímmel volt együtt. Megharapták volna, vagy csak valami sebnek a helye? Van okom szerintetek megijedni?
4 hónaposan az elléshez fiatal, de attól még képes lehetett vemhesülni, az már pár hetes koruktól megy nekik. Ne vásárolj üzletből tengerimalacot :) Viszont készülj a kismalacokra, biztos ami biztos, ha hímekkel volt együtt, elég valószínű, hogy összehoztak pár kölyköt.
A gumó miatt meg én megmutatnám dokinak, a fene tudja, mitől van.
A gumó lehet betokozódott zsírmirigy. Vagy daganat...
Az én malackámnak volt ez is, az is. a mirigyét leszívták, a daganatról mintát vettek, hogy rosszindulatú-e. Szerencsére nem volt az, így műtét útján kivágták, majd elég hosszú ideig kezelésre jártunk (műanyag lavórt kapott mint a kutyák, elég viccesen nézett ki vele) Etetni és itatni, kötözni stb kellett, nekem szabit kellett kivenni.
Daganathoz viszont fiatal a malacka, bár a belterjes tenyésztésnek köszönhetően már megjelenhet (sok állatkereskedés csinálja így sajnos)
Nagyon szép gesztus volt tőled, hogy ennyire törődtél a malackáddal, hogy szabit is vettél ki miatta!! :)
Én azt a malacomat már visszavittem a boltba, mert másnapra szegénykém véreset pisilt.. De azért köszönöm a válaszodat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!