Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tündéri nyusziból harapós...

Tündéri nyusziból harapós nyuszi. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja kaptam egy kis törpenyuszit.Rengeteget készültünk előtte,hogy jó helyen nevelkedhessen.Eleinte nem vettük ki...szépen lassan megszokta a helyét.Nagyon szeret kézben lenni és körülöttünk.Napi4-5 órákat rohangálhatott a lakásban és soha semmi gond nem volt vele.

De 1 hete a világon mindent megharap!Egyszer engem is,pedíg semmi rosszat nem csináltam(pl:váratlan mozdulat,erős szorítás)

Már nem bírjuk kiengedni sokat,mert nagyon kell rá figyelni!Vajon mi rontottunk el valamit?Ez csak egy "tini szokás"?

HOgy szoktassuk le róla?

2011. febr. 26. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Lehetséges, hogy csak egy átmeneti állapot. Ha nőstény, akkor talán a peteérés időszakában lehet ilyen zsörtölődős. Várni kéne vele egy kicsit és ha egy hónapon belül nem javul, akkor egy állatorvost mindenképpen meg kellene kérdezni.

Végső megoldásként:

Elkészítés:

A nyúlhúst felkockázzuk és leforrázzuk. Utána hideg vízben lemossuk és jól lecsöpögtetjük. A megpucolt vöröshagymát lereszeljük, valamint a zöldpaprikát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, megsózzuk és fedővel lefedve, lassú tűzön pároljuk. Közben kevés vizet öntünk hozzá. Amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ezután készre pároljuk. Tálalása: a nyúlpörköltet előmelegített tálba rakjuk és sós burgonyát tálalunk hozzá köretként.

2011. febr. 26. 19:24
 2/5 a_maestro_főnök ***** válasza:

hehehe én a végső megoldásra szavazok. ha egyszer megkóstolod a nyulpörköltet, utána csak azt fogsz enni :P

amugy örülj hogy nem harapta le az ujjadat, mint nekem.

2011. febr. 26. 19:27
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát az tény,hogy nőstény!Majd várunk és ha tényleg nem javul nyúlszichológushoz visszük.:)

A nyúl balszerencséjére nagyon szeretjük a nyúlpörit!

(na jó ő biztonságban van,mert nem tudnám bántani!)

2011. febr. 26. 19:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy mostanra oldódott fel, és próbálgatja a határait.

Ha csak ismerkedik, kóstolgat- ha nem túl fájdalmas a harapás akkor csak erről van szó - ő nem tudja hogy fáj, akkor jó hangosan AU! és vissza a ketrecbe egy kis időre.

Ha DIREKT téged akar megharapni akkor nem túl erősen, vigyázva szorítsd le a fejét, vállait, tartsd így pár másodpercig, ezzel elvileg megmutatod hogy te vagy a főnök.

Nem tudom, mennyi idősen kaptad a nyuszit, de lehet, hogy kezd nála megjelenni az ivaros viselkedés, ilyenkor sok nyuszi ilyen-olyan módon meg tud kergülni. Ajánlott az ivartalanítás, de azt inkább 6-8 hónapos kor körül érdemes csináltatni.

2011. febr. 27. 17:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!A nyuszkó már hozzánk szokott,nem harap,nem bánt!Tündéri:)
2011. dec. 7. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!