Tündéri nyusziból harapós nyuszi. Mit csináljak?
Kb 1 hónapja kaptam egy kis törpenyuszit.Rengeteget készültünk előtte,hogy jó helyen nevelkedhessen.Eleinte nem vettük ki...szépen lassan megszokta a helyét.Nagyon szeret kézben lenni és körülöttünk.Napi4-5 órákat rohangálhatott a lakásban és soha semmi gond nem volt vele.
De 1 hete a világon mindent megharap!Egyszer engem is,pedíg semmi rosszat nem csináltam(pl:váratlan mozdulat,erős szorítás)
Már nem bírjuk kiengedni sokat,mert nagyon kell rá figyelni!Vajon mi rontottunk el valamit?Ez csak egy "tini szokás"?
HOgy szoktassuk le róla?
Lehetséges, hogy csak egy átmeneti állapot. Ha nőstény, akkor talán a peteérés időszakában lehet ilyen zsörtölődős. Várni kéne vele egy kicsit és ha egy hónapon belül nem javul, akkor egy állatorvost mindenképpen meg kellene kérdezni.
Végső megoldásként:
Elkészítés:
A nyúlhúst felkockázzuk és leforrázzuk. Utána hideg vízben lemossuk és jól lecsöpögtetjük. A megpucolt vöröshagymát lereszeljük, valamint a zöldpaprikát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, megsózzuk és fedővel lefedve, lassú tűzön pároljuk. Közben kevés vizet öntünk hozzá. Amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ezután készre pároljuk. Tálalása: a nyúlpörköltet előmelegített tálba rakjuk és sós burgonyát tálalunk hozzá köretként.
hehehe én a végső megoldásra szavazok. ha egyszer megkóstolod a nyulpörköltet, utána csak azt fogsz enni :P
amugy örülj hogy nem harapta le az ujjadat, mint nekem.
Hát az tény,hogy nőstény!Majd várunk és ha tényleg nem javul nyúlszichológushoz visszük.:)
A nyúl balszerencséjére nagyon szeretjük a nyúlpörit!
(na jó ő biztonságban van,mert nem tudnám bántani!)
Az is lehet, hogy mostanra oldódott fel, és próbálgatja a határait.
Ha csak ismerkedik, kóstolgat- ha nem túl fájdalmas a harapás akkor csak erről van szó - ő nem tudja hogy fáj, akkor jó hangosan AU! és vissza a ketrecbe egy kis időre.
Ha DIREKT téged akar megharapni akkor nem túl erősen, vigyázva szorítsd le a fejét, vállait, tartsd így pár másodpercig, ezzel elvileg megmutatod hogy te vagy a főnök.
Nem tudom, mennyi idősen kaptad a nyuszit, de lehet, hogy kezd nála megjelenni az ivaros viselkedés, ilyenkor sok nyuszi ilyen-olyan módon meg tud kergülni. Ajánlott az ivartalanítás, de azt inkább 6-8 hónapos kor körül érdemes csináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!